PlayStation Plus in september 2015 brengt o.a. Grow Home, Twisted Metal en Teslagrad

Helaas, augustus, en daarmee de zomervakantie, is alweer bijna op zijn einde en langzaam maar zeker moeten we ons opmaken voor de start van september. Voor PlayStation Plus-abonnees betekent dit wel dat er weer een verzameling nieuwe gratis games te wachten staan en Sony heeft vandaag onthuld welke spellen we allemaal mogen verwachten.

De eerste game in het rijtje is het product van het nieuwe ‘Vote to Play’-initiatief, waarbij Plus-leden kunnen stemmen welke game zijn in de Instant Game Collection willen zien. Hierbij is er gekozen voor Ubisofts Grow Home. De andere PlayStation 4-titel, die dankzij Cross-Buy ook op de Vita beschikbaar is, is de platformer Super Time Force Ultra.

PlayStation 3-gamers kunnen aan de slag met de bizarre racegame Twisted Metal. Ook staat de puzzelplatformer Teslagrad, eveneens beschikbaar voor PlayStation 4, op het programma. Bezitters van een PlayStation Vita kunnen al profiteren van Super Time Force Ultra, maar ontvangen daarnaast nog twee titels. Het gaat hier om de platformer La-Mulana EX en het action-adventure Xeodrifter, die ook PlayStation 4-gamers aan hun catalogus kunnen toevoegen.

Onderstaande veranderingen in het PlayStation Plus-aanbod worden doorgevoerd op 1 september:

Niet langer gratis:
 • Lara Croft and the Temple of Osiris (PS4)
 • Limbo (PS4)
 • God of War Ascension (PS3)
 • Stealth Inc 2: A Game of Clones (PS4, PS3, PS Vita)
 • Sound Shapes (PS4, PS3, PS Vita)
 • CastleStorm Complete Edition (PS3, PS Vita)

  Nieuwe PlayStation Plus-games

 • Grow Home (PS4)
 • Super Time Force Ultra (PS4 en PS Vita)
 • Twisted Metal (PS3)
 • Teslagrad (PS4 and PS3)
 • La-Mulana EX (PS Vita)
 • Xeodrifter (PS4 en PS Vita)
  1.   
   gamerfriend01's avatar

   Heb nog nooit gehoord van een van deze games.

  2.   
   thijsknvb's avatar

   Eerst al de prijs verhogen van ps plus (maandelijkse abo’s) en dan krijg je ook nog eens een vote syteem waar de games echt om van te janken zijn……. Tuurlijk ik verwacht echt geen gloednieuwe tripple a titels. Maar bijv knack o.i.d. kunnen ze heus wel in de ps plus rotatie doen.

  3.   
   soldierarjan's avatar

   Playstation plus begint nu wel echt slecht te worden met elke maand weer minimaal 4 indie games die er het zelfde uit zien in grote lijnen.
   Hopelijk komt er dit jaar nog verandering in.

  4.   
   mattioza's avatar

   Auwch ziet er niet al te best uit

  5.   
   Noice!'s avatar

   Ik download ze al nie eens meer joh. PlayStation mag de Goden danken dat er 3rd parties zijn die de heat brengen, met titels zoals the Witcher, MGS, Fallout en Battlefront, want anders had de PS4 bezitter helemaal niks om blij mee te zijn. Het lijkt wel alsof ze gewoon geen moeite meer doen!

   Ik heb echt fuckin spijt dat ik m’n PS3 weg heb gedaan, dat was tenminste een apparaat waar je op kon bouwen in tegenstelling tot deze opgevoerde grasmaaier die indies afspeelt met het geluid van een opstijgende straaljager.

  6.   
   Jarek's avatar

   Ik vermaak me elke maand (als enigste volgens mij) best veel met de indie games op PS+

   Erg genoten van Rocket League en deze maand veel plezier met Limbo en Sound Shapes gehad.

   Echter lijkt het erop dat nu zelfs de indie titels minder beginnen te worden, volgende maand zit er niks voor mij tussen.
   #Helaas

  7.   
   Moodey's avatar

   Pindakaas

  8.   
   Downzilla's avatar

   jamtijd

  9.   
   STRAIGHT FLUSH's avatar

   thijsknvb schreef, "Eerst al de prijs verhogen van ps plus (maandelijkse abo’s) en dan krijg je ook nog eens een vote syteem waar de games echt om van te janken zijn……. Tuurlijk ik verwacht echt geen gloednieuwe tripple a titels. Maar bijv knack o.i.d. kunnen ze heus wel in de ps plus rotatie doen."

   Koop een jaarabo dan!

   We zijn te verwend geworden ten tijden van de PS3, van mij mogen ze best een keer games opnieuw in de psplus gooien.
   Trouwens, waarom verkoopt iedereen zijn oude console zodra de nieuwe uitkomt? kunt er toch beter 2 hebben ipv 1. ik heb mijn PS2 ook nog steeds in de kast staan.

  10.   
   Kardinalus's avatar

   Ik ben niet zo’n fan van de Xbone(Vind de PS exclusives beter) maar moet wel zeggen dat hun acces systeem een stuk betere games levert. Vind een indie game niet zo erg maar ik de 5 maanden dat ik Gold heb zijn er misschien 2 games geweest die redelijk leuk zijn. Snap wel dat de nieuwste triple A titels niet kunnen maar een wat oudere moet kunnen toch lijkt me…

  11.   
   fdennis's avatar

   with a vengeance schreef, "Ik download ze al nie eens meer joh. PlayStation mag de Goden danken dat er 3rd parties zijn die de heat brengen, met titels zoals the Witcher, MGS, Fallout en Battlefront, want anders had de PS4 bezitter helemaal niks om blij mee te zijn. Het lijkt wel alsof ze gewoon geen moeite meer doen!
   Ik heb echt fuckin spijt dat ik m’n PS3 weg heb gedaan, dat was tenminste een apparaat waar je op kon bouwen in tegenstelling tot deze opgevoerde grasmaaier die indies afspeelt met het geluid van een opstijgende straaljager."

   Er zijn anders nog genoeg kleinere games die wel ontzettend leuk zijn. Denk aan Counter Spy , Rocket League , Limbo en de stand allone dlc van Infamous. Het zijn geen triple a games. Maar zeker niet zo slecht als wat jij wilt beweren.

  12.   
   Noice!'s avatar

   fdennis schreef, "

   ”with a vengeance” schreef, "Ik download ze al nie eens meer joh. PlayStation mag de Goden danken dat er 3rd parties zijn die de heat brengen, met titels zoals the Witcher, MGS, Fallout en Battlefront, want anders had de PS4 bezitter helemaal niks om blij mee te zijn. Het lijkt wel alsof ze gewoon geen moeite meer doen!
   Ik heb echt fuckin spijt dat ik m’n PS3 weg heb gedaan, dat was tenminste een apparaat waar je op kon bouwen in tegenstelling tot deze opgevoerde grasmaaier die indies afspeelt met het geluid van een opstijgende straaljager."

   Er zijn anders nog genoeg kleinere games die wel ontzettend leuk zijn. Denk aan Counter Spy , Rocket League , Limbo en de stand allone dlc van Infamous. Het zijn geen triple a games. Maar zeker niet zo slecht als wat jij wilt beweren."

   Ik koop een PS voor de dikke exclusives, niet indies die ik ook op STEAM kan spelen. Eerlijk is eerlijk, Rocket League is een topper, maar dat mag dan ook wel, sinds Resogun geen fatsoenlijke plus game meer gezien.

   Maar de games met Plus is niet eens het ergste, het betalen voor een k*tservice die PSN heet is dat. Games downloaden duurt een eeuwigheid terwijl ik mega snel internet heb en alles heb bekabeld. DNS veranderd en alles gedaan om maar fatsoenlijk te downloaden, maar nee hoor.

   Dan komen er ook nog geen fatsoenlijke triple A exclusives uit voor de tweede herfst op rij en dan raak ik al met al wat gefrustreerd. De enige redelijke game tot nu was Bloodborne, niet eens van een first party studio, een game die prachtig is maar technisch belabberd was toen ik hem speelde. Wat doen die first party studio’s eigenlijk? Laten we hopen dat ze vol op VR inzetten, want Uncharted gaat de kar echt niet trekken.

   Ongelofelijk dat de PS4 zo goed verkoopt terwijl ze er geen flikker voor hebben gedaan.

  13.   
   Caroldus_Maximus's avatar

   Twisted Metal heb ik eerder overgeslagen. Perfect moment om ‘m toch nog even op te pakken. TM World Tour op de PSOne vroeger kapot gespeeld en dat terwijl de game grafisch dramatisch was en de driving mechanics om te janken. Alles werd goedgemaakt door de enorm hoge funfactor die de co-op te bieden had.

   Ik ergens wel begrijpen dat veel mensen klagen over de afwezigheid van AAA-titels op PS Plus, maar ik zie er geen heil in om opnieuw uit te leggen waarom die titels tot nu toe zijn uitgebleven.

   Wel jammer wanneer je niet van indies houdt, ik vermaak me echter prima met het aanbod. Rocket League is misschien wel mijn game of the year, The Swapper en Limbo zijn uitstekende titels, inFamous First Light vermakelijk, Oddworld sterk, misschien ben ik gewoon snel tevreden? 😀

   Ben het overigens wel eens met de klachten over PSN an sich. Van een betaalde service mag je meer performance verwachten.

  14.   
   Jacco538's avatar

   Abbo verloopt deze maand. Dus kan ze niet mee pakken. Ben ze dan toch kwijt. Wie weet volgende maand weer.

  15.   
   Sa.'s avatar

   Wederom een perfect voorbeeld waarom PSN helaas achterloopt. Voorheen konden ze prachtige games aanbieden, maar toen was PS ook eigenlijk alleen maar daarvoor. Nu dat iedereen ervoor betaalt en ‘PS ‘ eigenlijk gewoon een abbonement is op Multiplayer (zoals Gold) vallen de games gewoon tegen. Op de Xbox is het het zelfde verhaal. Het verschil is echter, omdat Xbox Live Gold al jaren betaalt is, wordt het steeds goedkoper en Xbox Live is stukke stabieler dan PSN. Daar komt bij dat met Windows 10 Xbox Live PC gamers en Xbox Gamers samen voegt. Ik wil niet ‘fanboyen’ maar het is gewoon een feit dat PSN nu gewoon zwaar achterloopt op Xbox Live.