Disney komt met Star Wars-themaparken

De echte Star Wars-fans hopen al sinds de overname van Disney op gethematiseerde parken van hun favoriete film- en gamefranchise. Vandaag is eindelijk gehoor gegeven aan die wens en bevestigt Disney op de D23-beurs dat er speciale themaparken gemaakt zullen worden in Star Wars-stijl van ieder 5,5 hectare groot.

Ook werd direct bekend gemaakt dat er een attractie zal komen waarbij het beroemde ruimteschip de Millenium Falcon een grote rol zal gaan spelen en komt er een replica van de Cantina op de afgelegen planeet Tatooine. Uiteraard zullen ook de bekende en minder bekende personages uit de games en films in het park tot leven komen.

Met de bouw van deze parken in Disney World Orlando in de staat Florida en in Disneyland Resort in het Californische Anaheim gaat Disney hun grootste thema-uitbreiding ooit realiseren. Bob Iger, bestuursvoorzitter van Walt Disney Company, was zaterdag tijdens de bekendmaking ook erg te spreken over de ambitieuze plannen:

“We gaan een wereld bouwen waar je mond van open valt”
Hieronder zie je alvast hoe het park er uiteindelijk ongeveer uit moet komen te zien. Ga jij een bezoekje brengen aan Florida of Anaheim? Laat het ons in de reacties weten!

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Ralph P Scene's avatar

  Peter wanneer ga je?

 2.   
  Jerry97's avatar

  Jammer dat Disney World zo duur is, wil er echt heel graag heen.

 3.   
  Thijs.'s avatar

  omg jizz in the pants

 4.   
  Glenn Lambrix's avatar

  Cool. Alleen wel erg ver voor een paar dagen park.

 5.   
  AtomicDogg's avatar

  Oei, ik denk dat we Peter niet meer gaan terugzien als dit park opent.