Microsoft wil dat Steam ‘geweldig draait’ op Windows 10

Windows 10 focust zich meer dan ooit op de pc-gamer. Het besturingssysteem biedt veel opties voor games en hoewel Microsoft zijn eigen ‘Games for Windows’ officieel begraven heeft, lijkt het duidelijk dat het bedrijf zich weer meer richting de pc-markt wil begeven.

Toch betekent dat absoluut niet dat Microsoft het leven van Steam-gebruikers zuur wil maken, zo laat senior director for PC gaming Kevin Unangst weten. Hij benadrukt dat Steam op Windows 10 “geweldig” moet draaien:

We are not intending to compete with Steam. If anything, we want Steam to be even more successful – they’ve done great things for PC gamers in terms of having a single store.
Unangst erkent tegelijkertijd dat Steam wel degelijk een concurrent van Microsoft is:
Over time do we want more developers to come over to our store and offer it in addition to Steam? Absolutely. Is competition good for people? Absolutely. But our goal right now isn’t to do anything else other than support Steam and help it run great on Windows 10.
Mocht Microsoft zijn eigen winkelkanaal in de toekomst verbeteren en uitbreiden, zou jij dan bereid zijn over te stappen van Steam?

 1.   
  morkop006's avatar

  interessante titel 😛 “steam draait op steam”

 2.   
  3333/3333's avatar

  Waarom overstappen? Mensen gebruiken toch ook gewoon Origin en uPlay naast Steam?

 3.   
  Tom's avatar

  Microsoft zal hoogstwaarschijnlijk geen fratsen à la Games for Windows LIVE uithalen, wat maar beter is ook. Hoe het nu aan wordt gepakt (Xbox-integratie en een eigen Windows Store voor games als apps), lijkt me meer dan voldoende.

  Best case scenario lijkt me als Steam geïntegreerd wordt in de Xbox-app. Dat je vanuit diezelfde app ook je Steam-games kunt lanceren en dat je Xbox-maten zien dat je een game speelt via Steam. Of ben ik dan weer te hoopvol aan het dromen?

 4.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ik vind Microsoft toch wel een geval apart hoor, eerst stoppen ze de PC support voor Games for Windows Live (geen online verbinding voor achievements en servers) en vervolgens gaan ze zich focussen op de PC.

 5.   
  Musicman88's avatar

  Als Microsoft met zijn dienst gewoon een goede service gaat bieden zoals Steam, zou ik niet weten waarvoor ik daar niet ook games op zou kopen. Maar om nou te zeggen, ik pak dan alleen nog van daar mijn games…..nee. Wat hierboven al gezegd wordt. Ik gebruik ook gewoon meerdere services om mijn games online te kopen (steam, origin, uplay, gog, humble store)

 6.   
  Mjolnir's avatar

  Ik zou het zeker gebruiken en niet alleen omdat ik een lichtelijke Microsoft fanboy ben. Ik zie gewoon niet zo goed in waarom je het ene platform wel zou gebruiken en het andere niet: beiden troggelen je uiteindelijk geld af in sales voor games die je niet of nauwelijks zal spelen via een platform dat soms crashed…
  Als je daar op tegen bent dan kan je maar beter aan Kolonisten van Catan spelen. Bordspel. Niet de digitale versie.
  Hoewel het bordspel platform nu ook wel wat mankementen vertoond 😛

 7.   
  LesserMagic's avatar

  Ik denk dat Microsoft de Xbox-‘brand’ gaat gebruiken en ook alle PC-gaming gaat wegzetten onder de Xbox-noemer.

 8.   
  RCF2027's avatar

  Ligt eraan welke games en of het gebruiksvriendelijk is