Burnout Paradise mogelijk backwards compatible op Xbox One

Na de veelbesproken aankondiging van backwards compatibility zijn veel gamers benieuwd welke Xbox 360-games er straks speelbaar zijn op de Xbox One . Als het aan Microsoft ligt worden er zoveel mogelijk games aan de selectie toegevoegd. Uiteindelijk vormt toestemming van de originele uitgever het grootste struikelblok. Ontwikkelaar Criterion Games is een van de eerste ontwikkelaars die in een tweet laat weten dat ze onderhandelen met Microsoft over een backwards compatible-versie van de chaotische racegame Burnout Paradise.

We kunnen spoedig dus meer nieuws verwachten over deze onderhandelingen.

Burnout Paradise verscheen in 2008 op de Xbox 360, PlayStation 3 en pc. We beloonden de game destijds in onze review met een 8,8.

Hoe graag zou jij Burnout Paradise willen spelen op de Xbox One?

 1.   
  ChielB's avatar

  Dit is gewoon nog steeds een must play. Heerlijke game om in te stunten en racen. 8)

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Vind de laatste burnout niet zo leuk meer, tijdje geleden deel 1 of 2 op de PS2 gespeeld die waren veel leuker dan die van nu.

 3.   
  Basman01's avatar

  Take me down to the paradise city
  where the grass is green and the girls are pretty
  oh wont you please TAKE ME HOME!!!
  8)

 4.   
  Leon's avatar

  Buiten dat dit mijn favoriete racegame ooit is en ik dit dus ontzettend tof zou vinden, vind ik het wel een beetje jammer dat we nu steeds nieuws krijgen als “Game X mogelijk backwards compatible”. Op de E3 kondigde Microsoft deze feature aan alsof het vanzelfsprekend zou zijn dat elke game (vroeg of laat) backwards compatible zou worden, nu blijkt het slechts om een klein groepje te gaan.

 5.   
  TinusGN's avatar

  Ik heb geen xbox one dus mij maakt t niet uit! 😛

 6.   
  Sainting's avatar

  Zag Burnout van de week nog voor 5 euro in de xbox 360 store staan met dit nieuws ga ik hem zo direct meteen downloaden.

 7.   
  Tom's avatar

  Volgens mij heb ik nog een perskopietje liggen van The Ultimate Box op pc. Samen met een maat urenlang mee vermaakt, praktisch een hele zomer lang gespeeld. 🙂

  Ik zou die game lekker nog eens oppakken op pc of de oude consoles. Op de Xbox One heb je nota bene Forza Horizon 2: misschien net iets minder over-the-top, maar ook een heerlijk grote arcade-racer. Die backwards compatiblity is leuk, maar het hoeft niet voor elke titel afzonderlijk gerealiseerd te worden.

 8.   
  Daan's avatar

  Leon schreef, "Buiten dat dit mijn favoriete racegame ooit is en ik dit dus ontzettend tof zou vinden, vind ik het wel een beetje jammer dat we nu steeds nieuws krijgen als “Game X mogelijk backwards compatible”. Op de E3 kondigde Microsoft deze feature aan alsof het vanzelfsprekend zou zijn dat elke game (vroeg of laat) backwards compatible zou worden, nu blijkt het slechts om een klein groepje te gaan."

  Dit dus. 🙁

 9.   
  Sa.'s avatar

  Daan schreef, "

  ”Leon” schreef, "Buiten dat dit mijn favoriete racegame ooit is en ik dit dus ontzettend tof zou vinden, vind ik het wel een beetje jammer dat we nu steeds nieuws krijgen als “Game X mogelijk backwards compatible”. Op de E3 kondigde Microsoft deze feature aan alsof het vanzelfsprekend zou zijn dat elke game (vroeg of laat) backwards compatible zou worden, nu blijkt het slechts om een klein groepje te gaan."

  Dit dus. 🙁 "

  You just wait, het wordt sowieso snel toegevoegd. De backwards compatability werkt via een compleet X360 systeem in de software van de One. MS beweert zelf dat ze de game slechts hoeven te test runnen en em dan al door kunnen voeren. Begin volgend jaar zullen we dus een heel groot deel kunnen verwachten! 😉

 10.   
  ChielB's avatar

  Dat groepje games is inderdaad nu nog beperkt, maar dan heb je het slechts over de Xbox Preview Program-spelers die ermee aan de slag kunnen. Eind dit jaar, als de dienst publiekelijk gelanceerd wordt, is de lijst al vele malen groter. Uiteraard zal niet 100% backwards compatible zijn (vanwege verschil met oude Kinect bijvoorbeeld), maar ik verwacht ook wel een behoorlijk omvangrijk aantal X360-games voor de One.

  En verder hangt het er natuurlijk vanaf wat er nog aan remakes komt. Gears of War 3 is een populaire game om backwards compatible te worden, al zie ik die game eerder nog als betaalde uitbreiding op de Gears of War: Ultimate Edition verschijnen. Afwachten maar… 🙂