Star Wars: Battlefront draaide op PlayStation 4 tijdens E3 op 900p

Star Wars: Battlefront draaide op de E3 op de PlayStation 4, om niet alleen de prachtige pc-graphics te tonen, maar ook de consoleversie te laten zien. Echter, Digital Foundry heeft de E3-demo onderzocht en het blijkt dat de PlayStation 4-versie op de beurs op een resolutie van 900p draaide, met post-process anti-aliasing.

The PS4 capture is largely unedited, providing long stretches of action around the icy Hoth map, and letting us in on frame-rate and resolution details ahead of launch. Right away, from an early pixel-count we see the game matches the basic framebuffer setup of Battlefield 4 and Hardline: the evidence suggesting this PS4 build runs at a native 1600×900 with a pass of post-process anti-aliasing.
Daarnaast is volgens Digital Foundry de onthullingstrailer stukken mooier, aangezien die op een hogere native resolutie liep. Deze werd echter terug naar 1080p gezet om de textures scherper te maken. Die trailer had tevens geen framedrops, maar of deze kwaliteit ook de daadwerkelijke game zal krijgen is nog maar de vraag.

De PlayStation 4-versie had bovendien geen per-object blur, terwijl dit in de eerste trailer wel het geval was, en de depth of field is lager dan die in de onthullingstrailer. Er moet nog flink wat werk verzet worden om Star Wars: Battlefront op de consoles zo mooi mogelijk te krijgen en zo goed mogelijk te laten draaien.

 1.   
  Talska's avatar

  Geduldig 🙂

 2.   
  TinusGN's avatar

  GEKKKKKKKKKKK

 3.   
  Bacotje's avatar

  Fuck trailers. Die zeggen me echt helemaal niks. Pure gameplay zegt mij meer. Neemt niet weg dat deze game me wel vet lijkt. Alleen premium begin ik ook niet meer aan. Vond die van bf4 nou ook niet echt denderend maar goed dat is puur persoonlijk. Maar trailers….nee kijk ik nooit meer naar. Allemaal geupscaled waar uiteindelijk maar weinig van terug te zien is in de uiteindelijke game.

 4.   
  Noice!'s avatar

  Allereerst is dit natuurlijk wel een teleurstelling, ze beloofden verdorie met de PS3 al 1080p gaming en 10 jaar later hebben ze er nog steeds moeite mee. Daarnaast las ik ook dat de framerate alles behalve soepel lijkt te lopen en dar in gebieden die relatief gezien niet veeleisend zouden moeten zijn. Dus als je dan toch niet voor native full HD gaat, zorg dan dat je een dikke en stabiele framerate heb en breng de resolutie naar 720p.

  Uiteindelijk kan een mooie 720p die goed upscalet wordt en waarbij veel post processing effecten worden toegepast, mooier ogen dan een “kale” native 1080p.