‘Warner Bros. wist al maanden van erbarmelijke staat pc-versie Batman: Arkham Knight’

Terwijl PlayStation 4- en Xbox One-gamers al ruim een week kunnen genieten van het uitstekende Batman: Arkham Knight, is de lancering van deze game voor veel pc-gamers een debacle gebleken. De pc-versie, uitbesteed aan ontwikkelaar Iron Galaxy, van Arkham Knight bleek geteisterd te worden door bugs, glitches en een vastgezette framerate van 30 fps (mocht je dat überhaupt al halen) en de problemen waren dermate groot dat uitgever Warner Bros. zelfs besloot om de game uit de digitale schappen te halen.

Volgens meerdere bronnen binnen Warner Bros. moeten de zeer matige prestaties van de pc-versie van Batman: Arkham Knight echter geen verrassing zijn geweest voor de uitgever. Testers van de game laten weten dat Warner Bros. al maanden wist van de vele problemen waarmee de pc-versie van Arkham Knight kampte, maar dat men de game alsnog uitbracht omdat men ervan uitging dat de game ‘goed genoeg was’. Zo vertelt één van de anonieme bronnen tegenover Kotaku het volgende:

I will say that it’s pretty rich for WB to act like they had no idea the game was in such a horrible state. It’s been like this for months and all the problems we see now were the exact same, unchanged, almost a year ago.

 1.   
  Downzilla's avatar

  Wat een stelletje smiechten.

 2.   
  Bram_M99's avatar

  Zo teleurstellend… De laatste tijd word er echt slecht om gegaan met gamers. De prijzen voor games zijn al heel erg hoog en dan als bedrijf nog zeggen dat het eigenlijk niet heel veel uitmaakt hoe de game er komt uit te zien.

 3.   
  Sa.'s avatar

  Dit bevestigt mijn gevoel. Het zijn de uitgevers, niet de ontwikkelaars. Als ontwikkelaar wil je niet een slecht product afleveren, maar de uitgever zit te azen op de poen, helaas.

 4.   
  King of Heroes's avatar

  Ik neem dit echter met een korreltje zout, want ik ken Kotaku en hun “anonieme bronnen”. Zoals destijds een “anonieme bron” had gezegd dat FF Versus XIII gecancelled was.

 5.   
  Ippon99's avatar

  er zou een keurmerk moetem komem voor games

 6.   
  UncreatedKoen's avatar

  Wat een stelletje sukkels daar bij WB. hee we brengen de game uit ondanks dat hij het amper doet (referentie AC Unity)

 7.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Anonieme bronnen kan je nooit helemaal vertrouwen maar ze zijn sowieso heel dom geweest om een team van 12 mensen een volwaardige AAA game naar de pc te laten porten. Laat wel weer zien hoeveel ze om de pc gamer geven. Arkham Origins zat eerst ook vol met bugs en daar gaven ze ons ook allemaal de middelvinger door te zeggen dat ze gaan stoppen met patches zodat ze zich op DLC kunnen richten. Ik ben nog steeds een hele grote fan van de Arkham games maar ik ga niet ontkennen dat dit gewoon een naaistreek is. Stel je voor dat je 100 euro uitgeeft aan een pre order met een season pass en het uiteindelijk een grote puinhoop blijkt te zijn. En dan zijn er nog mensen die zeggen dat we als gamers te verwend zijn

 8.   
  Daan's avatar

  Deugnieten!

 9.   
  FireBallz's avatar

  Commerciele imbecielen, die mensen hebben 60 betaald en krijgen qua waarde van het spel zo 17.50 terug.

 10.   
  Flapjack's avatar

  ”JaChKa1802″ schreef, "Commerciele imbecielen, die mensen hebben 60 betaald en krijgen qua waarde van het spel zo 17.50 terug."

  ik heb maar voor premium edition maar 27 betaalt heur. beetje handig shoppen.

 11.   
  RikZonderC's avatar

  Wat jammer dat het de laatste tijd steeds vaker op deze manier gaat..