Column: Vijf redenen waarom je de nieuwe X-files moet checken

Op MoviesNET hebben we er nog niet veel over bericht, maar velen van jullie weten natuurlijk al dat X-files een reboot krijgt. Voor mij was dit nieuws net zo groot als de terugkeer van Star Wars. Want waar Star Wars mij liet smullen van verre werelden, deed X-files mij iedere week griezelen met de raarste monsters, aliens en mutanten op onze eigen planeet. De terugkeer van de serie is dan ook fantastisch. Te lang heeft David Duchovny zijn tijd verspild in Californication, want voor mij was hij nooit een Playboy-schrijver. David Duchovny was namelijk de eerste bad ass nerd op televisie! Hij had geen nerdy bril, maar een FBI-badge. Hij las niet de hele dag comics, maar hij onderzocht de X-files.

5) Er zijn te weinig series over paranormale gebeurtenissen
De tijden zijn veranderd en natuurlijk hebben we series die gaan over het onbekende. X-files was echter de eerste serie die dit succesvol deed. De raarste demonen, buitenaardse wezens, mutanten en zelf Big Foot kwam voorbij. En dat allemaal met een overkoepelend verhaal over een geheime regering die al jaren een deal hebben met de Aliens. De verhalen zijn soms cliché, maar de kapstok waaraan het gehangen wordt is fantastisch.

4) Speuren als de FBI
Twee FBI agenten worden op de X-files gezet, de dossiers binnen de FBI waar geen verklaringen voor gevonden worden. De kaartenbak waar niemand zich aan wil branden. Het is leuk dat FBI-agenten Scully en Mulder voor een officiële instantie werken, omdat er ook interne politiek bij komt kijken. De FBI zal nooit toegeven dat Paranormale activiteiten worden onderzocht, waardoor er intern altijd strijd is tussen Scully en Mulder en de bazen van The Bureau.

3) Sigaretten!
Sigaretten zijn sinds de jaren 90 behoorlijk onthipt, maar er is één man die sigaretten nog steeds als een bad ass rookt! Hoe deze persoon heet? Sigaret Smoking Man! De klusjesman van de geheime regering en de persoon met de meeste geheimen op aarde! Zijn naam is in het laatste seizoen wel bekend geworden, maar de mystiek rondom deze episch vent blijft ook in de reboot bestaan. Leuk feitje: acteur William B. Davis was jarenlang gestopt met roken, totdat hij de rol van Sigaret Smoking Man kreeg. Hij werd weer een kettingroker, tot grote frustratie van zijn vrouw. Met de reboot zal ongetwijfeld hetzelfde gebeuren.

2) Muziek!
Er is niemand die de muziek van X-files niet kent! Luister ernaar en je weet genoeg, dit moet terugkomen!

1) Scully en Mulder
Scully en Mulder zijn allebei enorm sexy op hun eigen, nerdy manier! Scully’s rode haren, Mulder zijn achterdocht. Bovendien zijn ze samen geweldig! Het is wel eens jammer dat het cliché, waarbij Mulder alles ziet en Scully alles net mist, te vaak is gebruikt in de serie. Echter, we zijn tien jaar verder en dus staat niets de oorspronkelijke makers in de weg om het nieuwe seizoen fantastisch te maken.

Het moge duidelijk zijn. Persoonlijk heb ik enorm veel zin in de nieuwe X-files! Het is absoluut jeugdsentiment, maar ook de hele opzet van de serie past geweldig in deze tijd! De Aliens leven onder ons, al jarenlang. Aan Scully en Mulder om dat te bewijzen. The Truth is out There.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren