DICE heeft singleplayer voor Star Wars: Battlefront nooit serieus overwogen

Eerder maakte DICE al bekend dat Star Wars: Battlefront geen campagnemodus bevat. De focus ligt op de competitieve multiplayer, maar voor de liefhebbers zijn er ook enkele missies beschikbaar die je in co-op (of desgewenst alleen) kunt spelen. DICE-directeur Patrick Bach liet in een interview weten dat dit altijd de visie van de ontwikkelaars is geweest.

Bach geeft toe dat de novemberdeadline “DICE’s beslissingen al vanaf het begin heeft beïnvloed”, maar benadrukt tegelijkertijd dat singleplayer nooit serieus is overwogen:

To be honest, single-player was never in the plan. It was never the concept. The concept for us was always that we wanted players to re-live the battles. We wanted them to play the battles from the original movies. And DICE, coming from its Battlefield background, knows how to make awesome battles in that context.
De Battlefield-games van DICE bevatten wel een singleplayer, maar dit is – op zijn zachtst gezegd – nooit het sterkste punt van de serie geweest. Toen Bach werd gevraagd of hij heeft overwogen om talentvolle singleplayer-ontwikkelaars in te huren voor Battlefront, antwoordde hij:
Yes absolutely, and it’s not as though we haven’t done single-player before. I would agree with you, our single-player has not been as strong as our multiplayer. But then again you could argue that we are comparing our campaigns with what some say are the greatest multiplayer games in the world. If you try to match that, you are probably doomed for failure. Or at least, it’s very, very hard.
Of het gebrek aan een singleplayer-modus Star Wars: Battlefront parten gaat spelen, ontdekken we wanneer de game op 20 november verschijnt.

 1.   
  djonnieboy97's avatar

  jammer had wel gehoopt op een vette star wars single player 🙁

 2.   
  bjorntukkertje's avatar

  Ik snap her wel van DICE, als ze ook maar 1 klein foutje maken in de single player dan wordt het hele spel meteen afgekraakt

 3.   
  mmx's avatar

  Ik vind het ronduit stom dat ze niet aan de single players denken bij Dice .dat is dus een reden waarom ik deze game niet koop .

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  mmx schreef, "Ik vind het ronduit stom dat ze niet aan de single players denken bij Dice .dat is dus een reden waarom ik deze game niet koop ."

  Ik skip hem hier door dus ook ik game niet online, dus dit spel komt niet bij mij naar binnen.

 5.   
  Sa.'s avatar

  Ik snap persoonlijk niet wat mensen zoeken in verhaallijnen van de meeste FPS die voor een groot deel draaien om de MP. Die zijn naar mijn idee bijna altijd saai qua gameplay, dan kun je er nog zo’n geweldig verhaal in stoppen, blijft saaie gameplay. Neem bijvoorbeeld Far Cry, die had niet alleen maar FPS elementen, maar ook veel RPG elementen, want alleen FPS is gewoon saai in je eentje, vind ik.

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  sdfl schreef, "Ik snap persoonlijk niet wat mensen zoeken in verhaallijnen van de meeste FPS die voor een groot deel draaien om de MP. Die zijn naar mijn idee bijna altijd saai qua gameplay, dan kun je er nog zo’n geweldig verhaal in stoppen, blijft saaie gameplay. Neem bijvoorbeeld Far Cry, die had niet alleen maar FPS elementen, maar ook veel RPG elementen, want alleen FPS is gewoon saai in je eentje, vind ik. "

  Dat verschilt allemaal ik vind Online gewoon saai interesseert mij helemaal niet, ik speel een spel voor verhaallijn en dan is klaar.
  Ja sommige spellen speel ik wel eens met vrienden maar dan gewoon op de bank, en spellen als red alert speel ik na de story mode alleen maar skirmish modus.

 7.   
  Danielle.k's avatar

  Voor mij ook de reden dat ik hem niet koop, het heeft geen SP verhaal lijn campaign en dat is jammer want het had geweldig geweest als het erbij had gezeten, om die reden maar hopen dat die andere Star Wars game dat wel heeft.

  Het Universum verleent zich er wel voor vind ik.

  Wat betreft de opmerking van ‘sdfl’ is dat puur persoonlijk, ik heb tot op heden van alle Call of Duty genoten ook al was de totale gameplay tijd kort je waande je wel altijd in een soort van Hollywood achtige film.

 8.   
  Ippon99's avatar

  vind ik wel jammer omdat een epische storyline me wel vet leek, maar als de multiplayer bij de launch wel goed werkt integenstelling tot andere games van dice (kuch kuch battlefield 4) en het gewoon goede gameplay heeft en alsbhet njet verveelt ben ik helemaal tevreden

 9.   
  3333/3333's avatar

  Is het al wel bekend of je in je eentje tegen bots kan spelen?

 10.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Dit is de reden waarom ik de game niet pre-order maar wacht totdat ik het spel kan krijgen voor een kleine 30 euro.

 11.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ik vertrouw DICE toch niet echt met single player verhalen. Het verhaal van bf4 was echt vreselijk slecht en zat vol met clichés, bf3 was ook niet veel soeps en mirror’s edge was qua verhaal ook heel matig. Als ze het verhaal verpesten in een Star Wars game gaan ze waarschijnlijk te maken krijgen met een heleboel boze Star Wars fans dus misschien is het maar beter voor ze dat ze de single player links laten liggen

 12.   
  WauWsy's avatar

  Ik vraag me eerlijk gezegd af nu doen ze er geen singleplayer bij maar toch moeten we er de volle mep voor betalen??

 13.   
  Beukaapje's avatar

  En dit is exact de reden waarom EA zo’n slechte kritiek over zich heen krijgt. Er ligt een deadline waar niet van af geweken wordt en hierdoor worden en dan maar complete speelopties uit het spel gehaald.

  Heb mega veel spijt van mij BF4 aankoop en koop sinds dien niets meer waar het logo van EA op staat. zeer spijtig dat ik Star Wars dan ook maar moet laten schieten, leek me wel aardig. Is echter niet de moeite als je altijd maar online moet spelen 😥