Standby-modus Xbox One zorgt voor problemen in The Witcher 3

Diverse gamers die de Xbox One-versie van The Witcher 3: Wild Hunt spelen, maken melding van een nogal vervelend probleem. Als je The Witcher 3 speelt en besluit om de Xbox One in de standby-modus te zetten, terwijl de game nog actief is, dan kan het zijn dat de game vervolgens bij het opstarten problemen krijgen met het opslaan van je progressie.

Berichten doen al de ronde van spelers die heel wat uurtjes speeltijd verloren zagen gaan, nadat ze hun console weer uit de standby-modus haalden om direct verder te gaan met de game. Soms kregen ze de melding dat ze niet meer konden opslaan, bij anderen kwam de game volledig vast te zitten tijdens het laadscherm.

Het beste advies is dus om de game altijd af te sluiten als je besluit om The Witcher 3 even aan de kant te leggen. Ontwikkelaar CD Projekt RED werkt aan een oplossing voor het probleem.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    Tsja, dan moet je maar wat geduld hebben en gewoon opslaan en je console volledig af sluiten. Helaas

  2.   
    D_Dog's avatar

    Thijs. schreef, "Tsja, dan moet je maar wat geduld hebben en gewoon opslaan en je console volledig af sluiten. Helaas"

    Dit. Snap sowieso niet waarom in het leven is geroepen. Mensen hebben veel te weinig geduld tegenwoordig.

  3.   
    Tom's avatar

    Persoonlijk kan ik de standby-modus wel waarderen. Ergens is het wel heel fijn dat je bij het opstarten niet ook nog eens een game op moet starten, maar gewoon meteen verder kan gaan waar je daarvoor gepauzeerd had. Voelt stiekem toch wel enigszins new-gen, in tegenstelling tot vele andere aspecten van de console.

  4.   
    spacebuster's avatar

    Heb het zelfde probleem ook al met dragonage inqusition en destiny gehad. Denk dus dat er dus goed naar de standby modus moet worden gekeken. Waarschijnlijk door updates tijdens standby gaat er wat mis.

  5.   
    OllieDenZotn's avatar

    Hopelijk is dit gefixed vooraleer ik de game aanschaf volgende week..

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    Gewoon lekker je console uitzetten als je klaar ben, je laat je tv en alles toch ook niet branden.
    Mensen hebben te weinig geduld tegenwoordig WoW erg spelletje nog opstarten.
    ik zet als ga slapen of weg ga bijna alles uit(koelkast niet dan :p)zelfs verlengdozen gaat knopje om als ik slaap of er niet ben hoeft het ook geen stroom te gebruiken.

  7.   
    Bram_M99's avatar

    Dat zou een tegenvaller zijn…