Day one-patch The Witcher 3 verbetert onder andere framerate

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk (bijna) daar! The Witcher 3 ligt over vier dagen in de winkel, en als we de hype mogen geloven, gaat het goed verkocht worden. The Witcher 3 was de afgelopen dagen al een aantal keer in het nieuws, onder andere doordat de game twee weken voor release al uitgelekt zou zijn en Conan O’Brien zeer onder de indruk was van eenhoornseks.

Toch waren de reacties niet louter positief: in de previews bleek vooral de framerate een struikelpuntje voor critici. In een antwoord op een fan op twitter maakt community manager Marcin Momot van ontwikkelaar CD Projekt duidelijk dat dit probleem door de day one-patch verhopen zal worden. Daarnaast zullen er onder andere een aantal grafische aspecten worden verbeterd.


De patch zal, zoals hierboven te zien is, beschikbaar zijn zodra de game uit komt. Zij die de game hebben gepreload moeten dus nog even geduld hebben. Naast nieuws over de day one-patch verwent CD Projekt RED ons gamers ook nog met een laatste trailer, die hieronder te aanschouwen is.


The Witcher 3: Wild Hunt zal 19 mei verschijnen voor de pc, Xbox One en PlayStation 4.

 1.   
  stinkiwinkie's avatar

  De game is totaal niet slecht behaald! Na die problemen van unity bij gamersnet omwille van de hoge score (9/10) omdat peter de sfeer gewoon goed vond en niet keek naar de framedrops (15-22 fps), schrijven ze nu een artikel dat de witcher slecht is door het aantal framedrops dat sowieso niet lager ligt dan unity.Het heeft op metacritic een f***ing 92 !!!!

 2.   
  Dark_Phoenix's avatar

  De framedrops bij Witcher 3 zijn vooral wanneer je wil instappen in een filmpje. Combat en de rest zijn aardig smooth. Ik heb aardig wat streams gekeken van Gamespot en Ign. Ik zag ook inderdaad dat alleen de framdrops dropte bij instappen van tussen filmpjes. Dit soort problemen worden gefixt bij day 1 patch. Op pc zag ik zulke problemen veel minder zou meer probleem zijn bij de consoles.

 3.   
  Musicman88's avatar

  stinkiwinkie schreef, "De game is totaal niet slecht behaald! Na die problemen van unity bij gamersnet omwille van de hoge score (9/10) omdat peter de sfeer gewoon goed vond en niet keek naar de framedrops (15-22 fps), schrijven ze nu een artikel dat de witcher echt slecht is door het aantal framedrops dat sowieso niet lager ligt dan unity.Het heeft op metacritic een f***ing 92 !!!! "

  Waar kraakt GN dan de game af? Ik kan het nergens vinden. In het artikel staat wel iets over dat de game niet overal evengoed wordt ontvangen, maar daar staat niets over de mening van GN. Kan ook aan mij liggen dat ik het niet zie, ik heb behoorlijk behoefte aan weekend…… 😉

 4.   
  Vinstaro's avatar

  Als de lang afwachtende consument het spel koopt/speelt hoort het product eigenlijk pas te worden beoordeeld met de tegenwoordige ‘day one ‘patchen’, hoop dat GN er dan ook rekening mee houdt dat de framerate problemen en de grafische foutjes in dit geval nu nog niet worden bekritiseerd.
  Normaal gesproken uiteraard wel maar met de aankondiging dat er een day one patch die tot nu toe de ‘gekritiseerde foutjes’ zal verminder/ repareren, hoop ik dat het jullie conclusie en beoordeling niet zal beïnvloeden.

 5.   
  Gozer_033's avatar

  thats a bad thinh right