Microsoft misleidt gamers met pc-beelden The Witcher 3; biedt excuses aan

Eerder deze week publiceerde Microsoft gameplay van de ‘Precious Cargo’ quest uit The Witcher 3 op YouTube. Aangezien de video geplaatst is op het officiële Xbox-kanaal, de knoppen in beeld de Xbox One-controller tonen en het Xbox-logo gedurende de hele video duidelijk in beeld is, wekte Microsoft de indruk dat het hier ging om gameplay van de Xbox One-versie. Echter, het viel velen op dat de beelden er wel erg goed uitzien voor een console en toen bleek dat de video te bekijken is in 60 frames per seconde – terwijl CD Projekt zich voor de Xbox One-versie richt op 30 fps – werd al snel duidelijk dat het hier gaat om de pc-versie, die wordt gespeeld met een Xbox One controller.

Het duurde niet lang voordat CD Projekt zelf bevestigde dat de gameplay inderdaad afkomstig was van de pc en toen waren de rapen gaar. Gamers riepen boos dat Microsoft consumenten probeert te misleiden en ook in de YouTube-reacties regende het klachten. Microsoft kwam vervolgens met een officiële reactie, waarin het zich verontschuldigde voor de ontstane situatie:

We posted a new trailer for The Witcher 3: Wild Hunt to our YouTube channels featuring footage provided by CD Projekt Red that was captured from the PC version of the game and may not be reflective of final Xbox One gameplay. This was in no way intended to misrepresent the title on Xbox One. We have updated the description of the asset to make clear the source and platform of this footage. We apologize for any confusion and look forward to the game arriving on both Xbox One and PC on May 19, 2015.
Inmiddels is de zin “In game footage provided by CD Projekt Red, captured on a PC” toegevoegd aan de beschrijving van de YouTube-video. Benieuwd waar alle ophef om te doen is? Check de gameplay dan zelf hieronder.

 1.   
  Sa.'s avatar

  *zucht*, dat PR team van microsoft is toch ook gewoon verschrikkelijk…

 2.   
  noah81's avatar

  ach ja welke reclame voor wat voor een product is tegenwoordig wel echt, ik lig hier niet wakker van

 3.   
  Bram_M99's avatar

  Pff… Ik vind dat gamers tegenwoordig al genoeg worden opgelicht, haal het niet in je hoofd om betere beelden te laten zien. En dan nog zeggen dat het een ongeluk is ook.

 4.   
  Nuffsaid's avatar

  Haha MICKEYSOFT, Ze maken me altijd weer aan het lachen..

 5.   
  Thijs.'s avatar

  triest!

 6.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  haha dat is wel heel ondoordacht. dit soort dingen zouden echt niet moeten kunnen. 😕

 7.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  “captured from the PC version of the game and MAY not be reflective of final Xbox One gameplay” Beetje te optimistisch misschien? 😛 . Dit is trouwens al wel een paar dagen geleden gebeurd, maar blijft grappig om te lezen

 8.   
  Mjolnir's avatar

  Kan van een controller foutje nou niet echt wakker liggen als gamer… Als zeur zijnde misschien wel

 9.   
  Danielle.k's avatar

  Is het Xbox channel niet ook een channel waar MS alle games toont ook games die op de PC uitkomen ?, volgens mij stond er toch niet specifiek bij dat het hier de Xbox One versie betrof of heb ik dat verkeerd ?.

 10.   
  DeAdSeYe's avatar

  Danielle.k schreef, "Is het Xbox channel niet ook een channel waar MS alle games toont ook games die op de PC uitkomen ?, volgens mij stond er toch niet specifiek bij dat het hier de Xbox One versie betrof of heb ik dat verkeerd ?."

  Er staat een Xbox One logo in beeld, waardoor mensen dachten dat het om Xbox One beelden ging! Het zijn ook maar mensen, fouten maken is menselijk. Ze bieden tenminste nog hun excuses aan wat andere ontwikkelaars “kuch” Ubiso…. “kuch” niet doen.

 11.   
  dav1d's avatar

  Wat zijn gamers toch huilers. MS biedt godverdomme zijn excuses aan. Dat moet ik Ubisoft en EA nog zien doen hoor.