Star Wars: Battlefront bevat geen campagnemodus, wel split-screen

Het Star Wars-universum leent zich perfect voor grootschalige, epische verhalen en velen hoopten daarom dat Star Wars: Battlefront een uitgebreide campagnemodus zou bevatten. Helaas heeft DICE op de Star Wars Celebration aangegeven dat dit niet het geval is.

Wel bevat de game kleine, kortere missies die je in je eentje of samen met een vriend kunt spelen. Deze zijn zowel online als offline (in split-screen) te spelen. Volgens producer Patrick Bach is Star Wars: Battlefront vooral een multiplayergame en daarom legt DICE daar de focus op:

The game is first and foremost a multiplayer game. [The original Battlefront] was a multiplayer game. That’s the game we wanted to create–to recreate the battles of the Original Trilogy.
Vind jij het ontbreken van een campagnemodus een groot gemis? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  superdedupe's avatar

  Des te beter, ik vind dat developers zich zowieso zouden moeten specialiseren in 贸f een singleplayer, 贸f een multiplayer. Hopelijk is de game ook iets goedkoper.

 2.   
  GBA43's avatar

  Lijkt mij persoonlijk alleen maar beter, nu kunnen ze zich concentreren op de multiplayer.
  Het komt tegenwoordig meer zelden voor dat zowel de single – als multiplayer goed zijn, meestal laat 1 van de 2 een steekje vallen (CoD – BF)

 3.   
  fdennis's avatar

  Ben bang dat dit gewoon een Battlefield Star Wars edition gaat worden. Al zegt Ea dat dit niet gaat gebeuren.

 4.   
  Fabianb's avatar

  fdennis schreef, "Ben bang dat dit gewoon een Battlefield Star Wars edition gaat worden. Al zegt Ea dat dit niet gaat gebeuren."

  Tja, ik weet niet waar je verwachtingen liggen, maar natuurlijk krijgt het toch wel gelijkenissen met BF. Er wordt tenslotte dezelfde engine gebruikt en DICE ontwikkeld het spel. Dus ja, natuurlijk nemen ze hun ervaring van de BF games mee naar Battlefront.

 5.   
  stoneface's avatar

  De campagne bij battlefront 2 stelde ook niet veel voor. Dat was eigelijk gewoon instant action met cutscenes uit de films. Hopelijk steken ze er ook een soort van galactic conquest in zou wel vet zijn. Maar ben wel blij met de splitscreen 馃檪 .
  Hopelijk steken ze er ook Mos Eisley in met only jedis.

 6.   
  King of Heroes's avatar

  Als ik me niet vergis zijn er ook geen space battles. Ze kunnen best een open beta doen, want met hun woorden gaan ze me niet meer kunnen overtuigen. Ik ga het niet kopen zonder zekerheid dat ik het echt fijn vind. 馃槼

 7.   
  noah81's avatar

  jammer hoor. het verhaal is juist perfect voor een goede campain.
  ik hoop dat die splitscreen nog wel de moeite waard is en geen afgeraffeld veldje maar echt uitdagend.

 8.   
  fdennis's avatar

  Fabianb schreef, "

  ”fdennis” schreef, "Ben bang dat dit gewoon een Battlefield Star Wars edition gaat worden. Al zegt Ea dat dit niet gaat gebeuren."

  Tja, ik weet niet waar je verwachtingen liggen, maar natuurlijk krijgt het toch wel gelijkenissen met BF. Er wordt tenslotte dezelfde engine gebruikt en DICE ontwikkeld het spel. Dus ja, natuurlijk nemen ze hun ervaring van de BF games mee naar Battlefront."

  Ik verwacht Iets nieuws. Zo vertellen ze het tenminste. Maar heb het idee dat het dus weer hetzelfde word.

 9.   
  Danielle.k's avatar

  Battlefield Star Wars Battlefront DLC eind van het jaar beschikbaar voor BF4 dat had de naam moeten zijn van EA`s aankondiging.

  Groot gemis dit maar goed het spel zal ongetwijfeld gewoon 60 euro gaan kosten.

 10.   
  nielsiebro's avatar

  jammer hopelijk wordt het geen battlefield achtig spel

 11.   
  superdedupe's avatar

  fdennis schreef, "

  ”Fabianb” schreef, "[quote=”fdennis”].."

  Tja, ik weet niet waar je verwachtingen liggen, maar natuurlijk krijgt het toch wel gelijkenissen met BF. Er wordt tenslotte dezelfde engine gebruikt en DICE ontwikkeld het spel. Dus ja, natuurlijk nemen ze hun ervaring van de BF games mee naar Battlefront."

  Ik verwacht Iets nieuws. Zo vertellen ze het tenminste. Maar heb het idee dat het dus weer hetzelfde word.[/quote]

  “Iets nieuws” is relatief… Een battlefield game in het starwars universum is technisch gezien nieuw. Aan de andere kant is een fps/3rdps niet nieuw. “Iets nieuws” zegt weinig. Ik vind het feit dat je in third person kan spelen al een bijhoorlijke aanpassing voor Dice. Ik hoop dat het niet de gameplay teniet doet, want als je tussen 3rd person en first person kan kiezen is 3rd person altijd de beste optie tactisch gezien. Hetzelfde met field of view: hoe hoger, hoe beter.

 12.   
  superdedupe's avatar

  En mensen, w谩谩rom moet het absoluut niet op battlefield lijken? battlefront 1 en 2 leken op battlefield… Ik zou zeggen dat een multiplayer shooter game met voertuigen en relatief grote maps en playercounts 谩ltijd op battlefield lijken, omdat Battlefield de langst lopende gameserie is die dit doet. Voorbeelden van games die in deze zin op bf lijken : Battlefront, Homefront, Warhawk, Starhawk, MAG,… etc.

 13.   
  Bram_M99's avatar

  Erg raar, had eigenlijk wel een goede singleplayer verwacht qua verhaal

 14.   
  DeAdSeYe's avatar

  superdedupe schreef, "Ik zou zeggen dat een multiplayer shooter game met voertuigen en relatief grote maps en playercounts 谩ltijd op battlefield lijken"

  Owjah? Ik zou toch eerder Starsiege: Tribes zeggen, e
  n dat was toen ter tijd ook niet de enige Multi-player game met een groot aanbod spelers per servers en voertuigen.

  De games die hier mee zijn begonnen zijn nog altijd Quake, Unreal, Wolfenstein, Doom, Tribes etc. Allemaal games uit de jaren ’90 toen 3D gaming pas op kwam.

  Grappig hoe zo’n dingen kunnen lopen, vanaf begin 2000 zie ik maar weinig vernieuwende games. Ergens een andere naam overheen plakken of iets aanpassen (conquest) het overnemen van vlaggen meets king of the hill is ook niet echt iets vernieuwend. Dan kom ik weer terug op die games wat ik eerder noemde > Tribes (ook voertuigen), Quake, Unreal, Wolfenstein, Doom (de core van FPS).

 15.   
  RenevdGijp's avatar

  Ouderwetse splitscreen modus weer terug. Lang niet gezien op de Current (ps4) en vorige Gen (ps3). Meer offline multiplayer graag!!

 16.   
  Mjolnir's avatar

  Campagnes ga ik niet missen, dat was al flut in Battlefront. Space battles daarintegen wel…

 17.   
  mastertje's avatar

  Geen space battles?! Dat vond ik moddertje vet in deel 2 馃檨 . En met alle grafische mogelijkheden kon dat echt wat worden nu.

 18.   
  superdedupe's avatar

  DeAdSeYe schreef, "

  ”superdedupe” schreef, "Ik zou zeggen dat een multiplayer shooter game met voertuigen en relatief grote maps en playercounts 谩ltijd op battlefield lijken"

  Owjah? Ik zou toch eerder Starsiege: Tribes zeggen, e
  n dat was toen ter tijd ook niet de enige Multi-player game met een groot aanbod spelers per servers en voertuigen.
  De games die hier mee zijn begonnen zijn nog altijd Quake, Unreal, Wolfenstein, Doom, Tribes etc. Allemaal games uit de jaren ’90 toen 3D gaming pas op kwam.
  Grappig hoe zo’n dingen kunnen lopen, vanaf begin 2000 zie ik maar weinig vernieuwende games. Ergens een andere naam overheen plakken of iets aanpassen (conquest) het overnemen van vlaggen meets king of the hill is ook niet echt iets vernieuwend. Dan kom ik weer terug op die games wat ik eerder noemde > Tribes (ook voertuigen), Quake, Unreal, Wolfenstein, Doom (de core van FPS)."

  Ok, goed punt. Maar je negeert mijn zin erna. Battlefield is de langst nog lopende serie. UT3 was geloof ik de laatste game uit de series die je noemt die nog multiplayer gameplay had met vehicles… En die game is alweer een tijdje uit (en dood). Je zou kunnen zeggen “de nieuwe sw battlefront word een unreal 2004 achtige game”, maar veel mensen zullen die referentie niet kennen.

  Er is misschien inderdaad weinig vernieuwing, maar ik moet zeggen dat ik dat niet zo heel vreselijk vind. Het is net als met sport: Nadat er een aantal sporten bekend zijn geraakt is het moeilijk om een nieuwe ‘uit te vinden’ of populair te maken. Na 2000 zijn er inderdaad weinig nieuwe genres tot stand gekomen (naast moba’s en minecraft/survivalgames kan ik niks bedenken), maar binnen de genres zelf is er zeker wel vernieuwing te zien.