Sony onthult details over update 2.50 voor PlayStation 4

Waar Microsoft de Xbox One trouw iedere maand van een nieuwe update voorziet, gaat het bij de PlayStation 4 allemaal wat minder soepel. Na een aantal stabiliteitsupdates zit er nu echter eindelijk weer eens een patch aan te komen die de nodige verbeteringen doorvoert in het besturingssysteem van de PlayStation 4. Onlangs lekte al de nodige details over deze update uit en nu doet Sony update 2.50 ook officieel uit de doeken.

De belangrijkste toevoeging in update 2.50, codenaam Yukimura, is de langverwachte Suspend/Resume-functie. Bij de onthulling van de PlayStation 4 werd hier door Sony al over gerept en nu is deze feature dus eindelijk aanstaande. Met de Suspend/Resume kan je je PlayStation 4 in een sluimermodus zetten, waarna je met één druk op de PlayStation-knop van de controller weer terugkeert in de applicatie of game waarmee je bezig was.

Andere interessante nieuwe mogelijkheden van Yukimura zijn onder andere de ondersteuning van 60fps in Remote Play en Share Play, mits de game op deze framerate draait en je internetverbinding dit aankan. Ook worden er verbeteringen aan de Trophies doorgevoerd. Zo zal er automatisch een screenshot gemaakt worden als je een Trophy behaalt, zodat je dit moment met iedereen kunt delen. Het wordt tevens mogelijk om games waarbij je nog geen enkele Trophy behaald hebt, uit je Trophy-lijst te verwijderen.

Daarnaast zal je na de update via de PlayStation 4 sub-accounts kunnen upgraden naar een master account, kan je het menu verder aanpassen middels verschillende lettertypes en -grootte en wordt het mogelijk om kan je videoclips ook delen via Dailymotion.

 1.   
  noah81's avatar

  Matige updates, matige exclusives..waarom zou je nog de ps4 halen?
  Jammer..

 2.   
  Daan's avatar

  Ik vind de updates wel erg waardevol. Vooral de Suspend/Resume-functie. Op de PS Vita hou ik ook enorm van die functie. 🙂

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  Suspend/Resume-functie lijkt me inderdaad ideaal. Werkt, zoals gezegd, prima op de Vita, dus ik neem aan dat dit met de PS4 even soepel gaat. 🙂

 4.   
  assassin_MKA's avatar

  ”noah81″ schreef, "Matige updates, matige exclusives..waarom zou je nog de ps4 halen?
  Jammer.."

  Niemand verplicht je om een ps4 te halen

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  Gadverdamme eerst al constant opnemen als je aan gamen ben, nu ook al screenshots bij elke trophy waarom kan dit niet uit ?.

  Ik heb liever dit uit ik blijf anders dit wissen.

 6.   
  Ryan2000's avatar

  Niet iets voor mij die resume functie

 7.   
  Kaiszer's avatar

  Ik heb liever dat ze de PS store fixen… Werkt nu nooit na een game af te hebben gesloten.

 8.   
  RockerRoy's avatar

  Het lijkt me dat er wel dringendere updates nodig zijn voor de ps4. De algehele traagheid van het hele menu verbeteren bijvoorbeeld. Als ik nu een sessie van een vriend wil joinen of hem wil uitnodigen voor iets of zelfs een simpel berichtje wil sturen, bereid ik me al voor op een aanzienlijke tijd naar laad balkjes te staren…

  Verder snap ik niet dat je wel iedere keer ziet wanneer een van je vrienden een party joined (boeiend?), maar niet wanneer iemand online komt of dezelfde game als jou gaat spelen. Ook dat je niet kan zien wie in je party aan het praten is in het game scherm, vind ik vaak irritant bij games waar je met vreemden in een party wil praten.