Eerste beelden van Ian McKellen in Mr. Holmes

Nadat acteur Ian McKellen (Lord of the Rings, X-Men) vorig jaar op zijn Twitter bekend maakte dat hij op 75-jarige leeftijd een 93 jaar oude Sherlock Holmes zou gaan spelen in Mr. Holmes, was iedereen benieuwd hoe dat eruit zou komen te zien. McKellen plaatste gelukkig direct een eerste foto, waarop duidelijk te zien was dat make up artiesten hem geloofwaardig hebben kunnen transformeren in de oudere man.

Er is nu een eerste clip verschenen waarin we McKellen als Mr. Holmes kunnen bewonderen naast Milo Parker, die de rol van Roger, de zoon van de huishoudster, speelt. Andere rollen in de film zijn voor Laura Linney als Mrs. Munro en Colin Starkey als Dr. John Watson, die beide overigens niet in de clip te zien zijn.

Het verhaal is gebaseerd op het boek ‘A Slight Trick Of The Mind’ van auteur Mitch Cullin dat zich afspeelt in 1947. Regisseur van de film is Bill Condon, die samen met The Duchess-schrijver Jeffrey Hatcher ook het script heeft geschreven. De bekende detective Sherlock Holmes is inmiddels met pensioen en probeert om te gaan met zijn steeds trager wordende mentale gave. Hij leeft een teruggetrokken bestaan en kijkt terug op zijn leven terwijl hij zich bezig houdt met het houden van bijen. Hij is er namelijk van overtuigt dat de honing het geheim is achter zijn lange leven. Zijn onderzoeken brengen hem vervolgens naar het na-oorlogse Japan, waar hij een zoon van een diplomaat tegenkomt die Holmes kent en verdween aan het begin van de oorlog. Ondanks dat Holmes de persoon niet herkent, prikkelt iets hem om toch op onderzoek uit te gaan.

Er is nog geen Nederlandse releasedatum bekend gemaakt, maar naar verwachting zal de film dit jaar nog verschijnen.

Hieronder kun je na de twee Twitter berichten van McKellen zelf ook de eerste clip uit de film bekijken.Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren