Sony beëindigt support Maps en YouTube voor PlayStation Vita

Opvallend nieuws van Sony vandaag: er komt een einde aan de support voor de Maps- en YouTube-applicatie op de PlayStation Vita. Dat tweette het officiële PlayStation-account eerder vandaag.


De apps zullen op de datum van 20 april automatisch van je PS Vita verwijderd worden en zullen daarmee ook verdwijnen in de PlayStation Store. Het stoppen van de Maps-applicatie heeft een vervelend gevolg voor de Near-app. Deze zal nu namelijk niet meer in staat zijn om locaties te verkrijgen en kaarten weer te geven. Voor YouTube verwijst het Sony je door naar de webbrowser op de PS Vita.

Wat vinden jullie ervan? Google, het bedrijf achter YouTube, heeft onlangs een aantal aanpassingen gemaakt bij de videowebsite en hoewel ze dit ruim van tevoren hebben aangekondigd, lijkt Sony er toch geen zin meer in te hebben om de apps nog langer te ondersteunen. Terecht of onterecht?

 1.   
  Thijs.'s avatar

  beetje raar allemaal… ik gebruik de functie nooit op me vita maar alsnog vaag verhaal

 2.   
  morkop006's avatar

  Denk niet dat super veel mensen daar gebruik van maakte maar het is wel raar. Je verwacht dat een apparaat met internet anno 2015 toch wel maps en youtube apps hebben. Het is een beetje vanzelfsprekend geworden 😛

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  ”morkop006″ schreef, "Denk niet dat super veel mensen daar gebruik van maakte maar het is wel raar. Je verwacht dat een apparaat met internet anno 2015 toch wel maps en youtube apps hebben. Het is een beetje vanzelfsprekend geworden :P"

  Maps verwacht ik zeker niet op een handheld maar youtube ja dat wel, navigeren met je handheld zie ik nou niet snel iemand doen.

 4.   
  morkop006's avatar

  ”Carlos0_0″ schreef, "[quote=”morkop006″]Denk niet dat super veel mensen daar gebruik van maakte maar het is wel raar. Je verwacht dat een apparaat met internet anno 2015 toch wel maps en youtube apps hebben. Het is een beetje vanzelfsprekend geworden :P"

  Maps verwacht ik zeker niet op een handheld maar youtube ja dat wel, navigeren met je handheld zie ik nou niet snel iemand doen.[/quote]
  Maarja als je het zo bekijkt is navigeren met je tablet ook raar, ik zie ook niemand zo snel navigeren met een pc in zijn auto…..? Iig die vita heeft ook een GPS chip waar je dus nu niets mee kan :S

 5.   
  Timpro012's avatar

  Jammer van youtube

 6.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Is er ook een verklaring gegeven vanuit Sony of Google waarom deze samenwerking eindigt?