Fast Forward: The Scorch Trails


Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

TV-serie cliffhanger
The Scorch Trials is een direct vervolg op de succesvolle film, The Maze Runner van afgelopen najaar. Het is wederom een young adult-boek verfilming, maar The Maze Runner was zeker een van de betere in deze categorie. Na het kijken van The Maze Runner, heb je het gevoel alsof het een einde was van een aflevering van een TV-serie. Een goed voorbeeld hiervan is Lost. Aan elk einde van een aflevering werden een aantal openstaande vragen beantwoord, alleen die antwoorden leidden alleen maar weer naar nieuwe onbeantwoorde vragen. Dit was precies hetzelfde geval als bij het einde van The Maze Runner. Dit kan frustrerend zijn, maar hierdoor smacht je wel meer naar het volgende deel.

Nadat Thomas en een aantal mede-gladers zijn ontsnapt uit ”The Maze” worden ze wederom op de proef gesteld. In dit nieuwe avontuur proberen ze erachter te komen wat de organisatie W.C.K.D inhoud, aangezien deze organisatie hen vasthield in het doolhof. Het begint steeds duidelijker te worden dat ze testobjecten zijn, een soort laboratorium ratten. Ze worden naar de ”Scorch” geleidt, een afgelegen landschap waar hun overlevingstechnieken op de proef worden gesteld. De vraag is natuurlijk of zullen we te weten zullen komen wat er allemaal gaande is in de wereld van Thomas en wat het geheim is achter W.C.K.D.


Trilogie
The Scorch Trials is het tweede deel van The Maze Runner-trilogie. Dat betekent dat we hoogstwaarschijnlijk het derde deel, The Death Cure, september 2016 in de bioscoop kunnen verwachten. Nu is het tegenwoordig gebruikelijk dat het laatste deel van zo’n trilogie in tweeën wordt gesplitst. De regisseur van The Maze Runner, Wes Ball heeft al bevestigd dat dit niet gaat gebeuren met deze franchise. Wat sommige mensen zullen waarderen, want niemand houdt van het uitmelken van een verhaal.

De Verwachting
Het ziet ernaar uit dat The Scorch Trials een even groot succes zal gaan worden als The Maze Runner. Laten we hopen dat de film ook even spannend is en dat we wat meer duidelijkheid krijgen over wat er allemaal gaande is met de organisatie W.C.K.D. We hebben hier bij MoviesNET er het volste vertrouwen in dat The Scorch Trials een redelijk goede film zal gaan worden. Misschien weet de film zijn voorganger wel te overtreffen. We zullen echter nog even geduld moeten hebben, want The Scorch Trials is pas vanaf 18 september in de bioscoop te zien.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren