Fast Forward: Paper Towns


Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

De boeken van John Green
John Green gaat lekker. Zijn boeken verkopen steeds beter en nu wordt een tweede verfilming gemaakt van een van zijn boeken. Eerst was The Fault in Our Stars, met Shailene Woodley en Ansel Elgort aan de beurt. Een emotioneel drama, maar erg populair bij het publiek. John Green staat erom bekend zware onderwerpen te behandelen zoals kanker in TFIOS en waarschijnlijk depressie in Paper Towns.


En de film?
De productie en het schrijven wordt door hetzelfde team gedaan als van The Fault in Our Stars. Ook halen ze Nat Wolff terug, die de (bijna) blinde Isaac speelde in TFIOS. In deze film krijgt hij de hoofdrol van Quentin “Q” Jacobsen. Zijn tegenspeelster wordt Cara Delevingne, die in de film Margo Roth Spiegelman gaat spelen. In het kort gaat de film over twee jeugdvrienden. Op een avond staat Margo voor het raam van Q’s kamer. Ze vraagt of hij mee wil op een tocht waarin ze wraak gaat nemen op mensen die haar ooit pijn hebben gedaan. Q heeft al jaren een oogje op haar en kan het dus niet laten om mee te gaan. Na een drukke nacht verschijnt Margo niet op school en een week later is ze nog steeds vermist. Quentin denkt dat hij een spoor van aanwijzingen heeft gevonden die leiden naar de plek waar ze misschien kan zijn. Hij gaat, samen met een paar vrienden, op zoek naar haar, maar begint steeds meer te twijfelen aan naar wie of wat hij zoekt.

De verwachting
Als The Fault in Our Stars een voorbeeld moet zijn van hoe deze boekverfilming eruit komt te zien, moet het goed komen. Veel fans en de schrijver zelf, John Green, waren erg tevreden over de film. Veel van de belangrijke punten waren goed naar beeld vertaald. Dit is vaak een probleem wanneer een boek tot een film wordt omgetoverd. De cast lijkt zich erg te vermaken, zoals ze via verschillende social media duidelijk hebben laten merken. Het verhaal van Paper Towns klinkt veelbelovend en diepgaand. Wij kijken er naar uit en zijn enorm benieuwd! De film zal op 25 juni 2015 in Nederland verschijnen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren