Australische winkelketen stopt met verkoop van het ‘vrouwonvriendelijke’ GTA 5

Geef maar eerlijk toe: ook jij hebt de nodige hoertjes in GTA 5 in elkaar geschopt en we durven te wedden dat je nog meer vrouwelijke voetgangers kennis hebt laten maken met de bumper van je virtuele sportwagen. De Australische winkelketen Target vindt dat allemaal niet echt vrouwvriendelijk en daarom besloot het de verkoop van GTA 5 onmiddelijk stop te zetten.

Jim Cooper, general manager of corporate affairs bij Target, vertelt dat veel klanten zich stoorden aan GTA 5 omdat de game “geweld tegen vrouwen” bevat:

We’ve been speaking to many customers over recent days about the game, and there is a significant level of concern about the game’s content. We’ve also had customer feedback in support of us selling the game, and we respect their perspective on the issue. However, we feel the decision to stop selling GTA5 is in line with the majority view of our customers.
Dit roept natuurlijk de eeuwige vraag op: waarom vrouwonvriendelijke games wel verbannen, maar films en muziek niet? Cooper kwam met een niet bepaald overtuigend antwoord:
While these products often contain imagery that some customers find offensive, in the vast majority of cases, we believe they are appropriate products for us to sell to adult customers. However, in the case of GTA5, we have listened to the strong feedback from customers that this is not a product they want us to sell.
Waarom Target ruim een jaar lang geen gewetensproblemen heeft gehad met de verkoop van GTA 5, is niet bekend. Zal wel iets met geld te maken hebben…

  1.   
    Sa.'s avatar

    Achja, zolang hij hier maar beschikbaar is. Blijft inderdaad altijd raar hoe bijvoorbeeld GTA de schappen uit moet, maar er 3 schappen verder Eminem albums liggen, die nou ook niet altijd heel lief is voor de vrouwtjes…. “Bleed b*tch bleed!” “Nicki Minaj I hope I don’t sound to haghnus when I say this, but I want to stick my penis in your anus.”

  2.   
    D_Dog's avatar

    Achterlijk volk dat dit beslist.

  3.   
    3333/3333's avatar

    Feminisme, altijd -1.

  4.   
    ShadyXL's avatar

    En de games waar je mannen neerschiet en/of kapot slaat? Geweld tegen mannen, vriend. Die kun je ook net zo goed niet meer verkopen. Rockstar zegt niet “Ga die h*ertjes slaan of doodschieten” Dat doen de spelers. Het is hun keuze om dat te doen. Misschien moet je de mensen die dat doen verbannen.

    Ik vind zulke dingen zo belachelijk.. Eerst klagen ze over dat een game geen female protagonist heeft en nu is het opeens dat spelers female npc’s kapot slaan.

  5.   
    Thijs.'s avatar

    aan de andere kant, het is hun winkel je mag zelf weten wat je verkoopt. Als je klanten kwijt raakt doordat je gta 5 in de schappen heb liggen zou ik hem er ook uithalen persoonlijk.

  6.   
    mastertje's avatar

    Ze vergeten voor het gemak dat het zelfde ook kan bij mannen? Is de laatste tijd toch wel een extreem irriterende trend aan het worden met de feministische trekjes. Al vind ik dit niet eens meer onder feminisme vallen: eerder moeilijke vrouwen willen over alles moeilijk doen

  7.   
    Thabigmanx's avatar

    Feminazi strikes again.

  8.   
    Moodey's avatar

    Omfg niet dit weer.. Ze hebben wel een punt maar die is niet heel erg sterk… T draait niet alleen maar om vrouwen neerslaan wanneer 90 procent van de gane bestaat uit mannen neerschieten

  9.   
    gamedude0896's avatar

    waar slaat dit nou weer op? Je slaat toch ook die kasten op het strand in elkaar xD…

  10.   
    soldierarjan's avatar

    Dit slaat echt helemaal nergens op maar hij zal het wel van ze vrouw moeten die vind het vrouwonvriendelijke, en die zal gedreigd hebben met iets.

  11.   
    Regge's avatar

    ik ben benieuwt of ze het spel echt uit de schappen halen, of dat dit een gratis advertentie is voor zen winkel omdat hij later op de woorden terug komt.