GTA 5 voor next gen uitgesteld naar volgend jaar

Had jij je zinnen gezet op een next-gen avontuur met Michael, Trevor en Franklin voor het einde van het jaar? Dat feestje gaat niet door. Rockstar heeft, ook na drie generaties van GTA 5, nog steeds meer tijd nodig om de opgepoetste, next-gen versie van de game helemaal gereed te maken.

Alhoewel vorige maand alles nog koek en ei leek te zijn toen er verwezen werd naar de releasedatum van 11 november, moeten fans van GTA nu weer wat extra maanden wachten om los te gaan in Los Santos. De game wordt nu rond lente 2022 verwacht. Voor PlayStation 5-bezitters komt dit nieuws ook met een positieve noot: Als tegemoetkoming kunnen spelers na release van de Expanded & Enhanced-versie 3 maanden lang gratis GTA Online binnenhalen voor de next-gen console. Xbox Series X-bezitters moeten het doen met een simpele ‘sorry’.

PlayStation 4-gamers die nog regelmatig een bezoek brengen aan GTA Online zullen ook niet rouwig zijn om dit nieuws. PlayStation Plus-bezitters krijgen namelijk elke maand 1,000,000 in-game dollars tot aan de release van de nieuwe versie. Vertraging houdt in dat spelers wat extra miljoentjes op hun digitale, in-game bankrekening krijgen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren