Fast Forward: In the Heart of the Sea


Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

Het verhaal
In the Heart of the Sea volgt het verhaal van de bemanningsleden van het vissersschip Essex. De bemmaningsleden komen in het jaar 1820, tijdens het jagen op walvissen, een enorme potvis tegen die hun schip ten onder brengt. De bemmaningsleden, onder leiding van kapitein George Pollard Jr., moeten de duisternis van de oceaan zien te overleven. Dit doen ze op hun kleine visserbootjes. Ze proberen de Zuid-Amerikaanse kust te bereiken voordat het te laat is.


Boekverfilming
De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nathaniel Philbrick. Dit boek won in 2000, hetzelfde jaar dat het boek uitkwam, de U.S. National Book Award for Nonfiction. Het waargebeurde verhaal van de Essex en zijn kapitein was overigens ook de inspiratie voor het beroemde boek Moby-Dick uit 1851. Voor In the Heart of the Sea heeft Nathaniel Philbrick het persoonlijke verhaal van de bermmaningsleden, die het ongeval overleefd hadden, gebruikt.

De verwachting
In the Heart of the Sea wordt geregisseerd door Ron Howard, die we onder andere kennen van A Beautiful Mind en The Da vinci Code. Dus de regie van de film is in goede handen. Ook spelen er een hele stoet goede acteurs in de film mee. Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Brendan Gleeson en Benjamin Walker spelen allen een rol in de film. Onze verwachtingen hier bij MoviesNET zijn erg hoog, want dit zou wel eens een van de toppers van 2015 kunnen worden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren