Ubisoft geeft pc-versie Assassin’s Creed: Unity gratis weg

Ubisoft bouwt historische steden enorm goed na en zo ook Parijs. Afgelopen maandag brandde een deel van de beroemde Notre-Dame af en gisteren werd bekend dat de kathedraal uit Assassin’s Creed: Unity gebruikt zal worden voor de restauratie van de echte variant.

Zojuist maakte Ubisoft op Twitter bekend dat de game een week lang gratis verkrijgbaar is via Uplay of de speciaal gebouwde website:

Niet alleen gamers krijgen een cadeau, maar ook Frankrijk zelf. Ubisoft doneert namelijk 500.000 euro voor de restauratie van de kathedraal:

In light of Monday’s events, we will be donating €500,000 to help with the restoration and reconstruction of the Cathedral. We encourage all of you who are interested to donate as well. In addition, we want to give everyone the chance to experience the majesty and beauty of Notre-Dame the best way we know how. For one week, we will be giving Assassin’s Creed Unity away free on PC, for anyone who wants to enjoy it.

Je hebt nog tot 25 april de tijd om de pc-versie binnen te harken. Heb jij hem al binnen? Laat het ons weten in de reacties.

 1.   
  Rolf Maas's avatar

  Zo… en binnen! Website van Ubisoft is wel zwaar overbelast sinds 16.00 uur. Logisch! Downloaden gaat gelukkig weer wél snel! 🙂

 2.   
  BozeBever's avatar

  Van origine een frans bedrijf. Deze liefdadigheid is keurig! Zowel naar de gamers als naar de kerk.

  (En de game is prachtig… De haat die kwam nadat hij uit kwam is redelijk weggepoetst. Het verhaal blijft waardeloos, maar daar moet je doorheen kunnen kijken).

 3.   
  JohnClark's avatar

  Assassin’s Creed altijd mooi.
  Had hem al.
  Zeker het zien (ook wel het spelen) waard!

 4.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Heb hem al maar toch een mooi gebaar

 5.   
  M@vietwister's avatar

  Uhm, is hij een week gratis te spelen of ook na deze gewoon te spelen?

 6.   
  Rolf Maas's avatar

  @[email protected]: Nee, een week gratis binnen te hengelen en blijft voor eeuwig in je bibliotheek… 🙂

 7.   
  ajantha1992's avatar

  Hoop dat ze hem ook nog update geven Nog veel bugs er in

 8.   
  Papachico's avatar

  Op zulke momenten baal ik dat ik geen games op de PC speel en dat het enkel op de PC gratis is. Snap de reden ook wel maar blijf het een kut actie vinden qua PS4/Xbox. Mja dit is hetzelfde als exclusives.

 9.   
  dannyelske's avatar

  Respect voor ubisoft!

 10.   
  tranceguy's avatar

  @BozeBever: @BozeBever:
  En nog steeds dus niet heel erg vreemd dat ze deze geste doen. En meteen pakken ze ook weer reclame mee wat gezien de omstandigheden denk ik wel goed voor Ubi gaat uitpakken. En zo ontdekken mensen de game die m wellicht misschien ooit gemist hebben.

 11.   
  BozeBever's avatar

  @tranceguy: En toch voelt het vreemd. Ik las vandaag ergens dat je in Frankrijk 90% belastingteruggave kan vangen op giften aan monumentenzorg… Dit plaatst de miljoenen/miljarden toch in perspectief als uiteindelijk de franse belastingbetaler de ogenschijnlijke gulle rekening ontvangt.

  Dit is naast liefdadigheid de goedkoopste vorm van Reclame die Ubisoft kan krijgen.

 12.   
  tranceguy's avatar

  Hier ook binnengetrokken!

 13.   
  tijn80's avatar

  @BozeBever: In nederland mag je ook niet zomaar geld weggeven. Boven bepaalde bedragen moet je schenkingsbelasting betalen. In dit geval zullen de bedrijven dit formeel ook moeten doen (want zo is het systeem nou eenmaal), maar krijgen ze het “teveel” betaalde geld weer grotendeels terug.

  Breek je brein ook maar eens hierover: Notre Dame is, net als alle andere kerken in Frankrijk, eigendom van de staat. Deze bedrijven doen dus een gift voor herbouw aan de staat én moeten dezelfde staat hierover belasting betalen.