Fast Forward: Big Hero 6


Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

Nieuwe franchise
Met Big Hero 6 brengt Disney ons volgend jaar mogelijk een gloednieuwe franchise. Inderdaad, wij gaan er al vanuit dat Big Hero 6 geen eenmalig project gaat zijn. De eerste teaser van de film maakte al direct een hilarische indruk toen het pak dat wonderkind Hiro Hamada ontwierp niet geheel leek te passen bij de nogal forse Baymax. Wanneer hij in een gevaarlijk plot terechtkomt, moet hij zijn beste maatje, de robot Baymax en zijn verschillende vrienden transformeren tot een groep hightech-helden.

Geen bekende namen
Gezien het ruime budget van 165 miljoen dollar is het op z’n minst opvallend te noemen dat Big Hero 6 geen onwijs bekende stemacteurs heeft aangetrokken. De bekendste is dan misschien wel James Cromwell, bekend van Spider-Man 3 en de series American Horror Story en Boardwalk Empire, maar verder zien we weinig grote namen terug op de casting-lijst. Cromwell spreekt overigens de stem in van het personage Robert Callaghan.


De verwachting
Zoals eerder beschreven gaan we er vanuit dat Big Hero 6 geen eenmalig project zal zijn, dit mede dankzij het feit dat niet alleen het verhaal hiervoor openstaat, maar ook omdat de film in de Verenigde Staten reeds is verschenen en daar boven verwachting presteert. De film is daarbij ook in een aantal Oost-Europese landen reeds verschenen en heeft op moment van schrijven wereldwijd al meer opgebracht dan dat de film gekost heeft. Vermoedelijk zal Disney eerst met een Frozen-sequel komen, maar zal een tweede deel van Big Hero 6 niet lang daarna worden aangekondigd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren