Spelers Assassin’s Creed: Unity klagen over framerate

Sinds vandaag kunnen onze Amerikaanse gamevrienden aan de slag met het langverwachte Assassin’s Creed: Unity (lees ook onze review). Wij gaven het spel een mooie 9, maar meldden wel dat het last heeft van flinke framedrops. Nu blijkt dat wij niet de enigen zijn die geconfronteerd werden met dit probleem.

Verschillende Xbox One- en PlayStation 4 bezitters melden dat de framerate op hun console erg laag is. Assassin’s Creed: Unity is gelockt op 30 frames per seconde, maar volgens een Reddit-bezoeker duikt de game daar regelmatig onder:

I got it with my Xbox bundle. I just started it, and it runs sub 30 frames per second constantly. I would advise to wait until its fixed or not buy it at all. It is practically unplayable.
Het is nog niet bekend hoeveel gamers hier last van hebben. Wij Europeanen kunnen vanaf donderdag met de game aan de slag.

  1.   
    Gozer_033's avatar

    oei ik hoor steeds meer slecht nieuws over unity ๐Ÿ™ ๐Ÿ˜ฎ

  2.   
    Thijs.'s avatar

    nooooh als de gamr zuigt wordt ik echt mad ๐Ÿ™

  3.   
    stinkiwinkie's avatar

    Ik ben verbaasd dat gamersnet een goede score geeft aan AC unity. Als je op steam en metacritic gaat heeft zware onvoldoendes. Check: http://store.steampowered.com/app/289650/ en
    http://www.metacritic.com/ Als ik jullie was zou ik het nu niet gaan halen maar 6 maanden wachten eer dat er wat patches zijn uitgekomen. Ik vind dit zeer triestig nieuws, stond op top 1 voor 204 bij mij

  4.   
    Musicman88's avatar

    Ok dus de framedrops zijn er alleen voor de console versies. Hoe zit het dan met de pc versies?

  5.   
    stinkiwinkie's avatar

    ”Musicman88″ schreef, "Ok dus de framedrops zijn er alleen voor de console versies. Hoe zit het dan met de pc versies?"

    Op de consoles en op de Pc zijn de cijders rond de 4. Je kunt zelf de revieuws en reactie lezens op de sites die ik in bovenstaande reactie heb ingestoken ๐Ÿ™ ๐Ÿ™

  6.   
    23tygo's avatar

    ik hoop maar dat de day one patch veel goed maakt!

  7.   
    assassinkarsten's avatar

    ach man dat zijn gwn wat day one glitches! dat heeft elk spel toch wel, bf4 was op het begin ook heel glitcherig

  8.   
    Danielle.k's avatar

    Hoe zit het met de story ?

  9.   
    stinkiwinkie's avatar

    Danielle.k schreef, "Hoe zit het met de story ?"

    Van de story heb ik wel goede reacties gelezen. ik heb de hele gameplay op youtube gezien. Ik was er van in het begin direct ingesleept maar ik heb er spijt van dat ik het heb gezien. Ik had geen controle meer over mijn lichaam. Spijtig ๐Ÿ˜ก

  10.   
    3333/3333's avatar

    ”Musicman88″ schreef, "Ok dus de framedrops zijn er alleen voor de console versies. Hoe zit het dan met de pc versies?"

    PC versie lijkt ook erg slecht te draaien op systemen die ruimschoots aan de eisen voldoen. De kritiek is inderdaad niet mals in de meeste pc reviews.

  11.   
    bullet0verdose's avatar

    maakt voor mij niet zoveel uit die framedrop tuurlijk het maakt de game minder aantrekkelijk maar ik weet zeker dat ik me er wel in zal vermaken

  12.   
    Nitrix31's avatar

    Ah nee. Hier was ik dus zo bang voor. Ubisoft… WAAAAROM? Release de game dan gewoon niet. Optimaliseer het en breng het dan uit. Nu gaan we er waarschijnlijk veel minder aan doen en moeten de modders weer aan de gang, net als met Watch Dogs. Als dit daadwerkelijk het geval is heeft Ubisoft het voor mij verkloot. Maar dat zullen we morgen wel zien!

  13.   
    Goregash's avatar

    gaan we weer… Wat een gezeik zeg. Metacritic en Steam zijn echt de meest slechtste manier om een cijfer van een game te achterhalen. Als ik Ubisoft haat kan ik gewoon naar die sites gaan en de games een 0 geven. Puur voor de TROL. Wat ook vervelend is, is dat veel mensen de game gewoon spelen en nergens last van hebben. Als dit echt zo onwijs drama was dan had het Ubisoft forum wel vol gestaan met zeik topics. En dat is niet het geval.

    In de tijd van de Nintendo 64 had je games die geen patches of fixes meer kregen en die tijd is voorbij. Nu krijg je altijd patches en fixes op games. Ook de Day 1 patch is geen uitzondering en dan niet alleen bij Ubisoft zoals vele mensen lopen te janken.

    Goed voorbeeld weer over gamers die niet zo moeten zeiken. Ik ga em gewoon halen morgen voor de volle 100% van de prijs en ik ga em ook gewoon spelen. Diablo 3 had ook framerate drops onder de 10 en daar hoorde je ook nauwelijks gezeik over. Enkel de mensen die op hardcore door fps drop dood gingen kwamen op voor dit probleem.

    Lijkt wel of er standaard wat namen zijn die als een magneet op zeikers werken.

    Ubisoft, EA, Destiny, CoD…

  14.   
    Jarek's avatar

    Goregash schreef, "gaan we weer… Wat een gezeik zeg. Metacritic en Steam zijn echt de meest slechtste manier om een cijfer van een game te achterhalen. Als ik Ubisoft haat kan ik gewoon naar die sites gaan en de games een 0 geven. Puur voor de TROL.
    "

    Met Metacritic wel, maar op Steam MOET je de game hebben om een review te geven. En van alle spelers is maar 37% positief over het spel.

  15.   
    3333/3333's avatar

    Dat klopt inderdaad. Daarbij zou het behoorlijk dom zijn om de game nu te kopen zodat je een negatieve recensie kunt plaatsen omdat je Ubisoft haat. Het lijkt eerder dat Ubisoft de pc gamer (weer) in de steek heeft gelaten, daardoor zijn mensen boos.

    Onlangs plaatste Ubisoft nog trailers over de samenwerking รฉn optimalisatie met nVidia, nu zien gamers met een 780ti (duurder dan een complete new-gen console) dat ze amper 40 fps halen ongeacht bepaalde settings. Dat is onacceptabel.

  16.   
    Nitrix31's avatar

    Laten we nou maar hopen dat ze de game snel fixen. Want als ik de review van Tom en Peter hoor is de game zelf fantastisch.

  17.   
    Goregash's avatar

    Erik Rommel schreef, "Dat klopt inderdaad. Daarbij zou het behoorlijk dom zijn om de game nu te kopen zodat je een negatieve recensie kunt plaatsen omdat je Ubisoft haat. Het lijkt eerder dat Ubisoft de pc gamer (weer) in de steek heeft gelaten, daardoor zijn mensen boos.
    Onlangs plaatste Ubisoft nog trailers over de samenwerking รฉn optimalisatie met nVidia, nu zien gamers met een 780ti (duurder dan een complete new-gen console) dat ze amper 40 fps halen ongeacht bepaalde settings. Dat is onacceptabel. "

    Console games op een PC spelen is zoiezo een erg groot risico. Ik had ook Dark Souls 2 voor de PC maar die port was zo slecht dat ik meteen me geld terug heb gevraagd en gekregen. Daarom zou ik heel erg uitkijken met kopen van games. AC is bijvoorbeeld een game die gemaakt is voor de console en niet voor de pc. Zelfde had ik met Batman Arkham origins en Dead Rising 3 :S

    Ben benieuwd hoeveel van die 37% op steam wel voldoen aan de minimale eisen. Console mensen hebben wat dat betreft meer recht om te zeuren over de game omdat het speciaal voor die hardware is geschreven.

    Pc hardware is zo verschillend dat het moeilijk is om voor iedereen een goed werkende game te maken. Waar ik bijv geen last zal hebben van FPS drops heeft pietje dat weer wel. (Sterker nog, een vriend en ik hebben exact dezelfde pc. Samen gekocht en gebouwd. Maar hij heeft lag bij Far cry 3 en ik niet.) Dus ja…

    Zoals ik al aangeef. Probeer de game zelf en oordeel dan zelf of het echt zo’n drama is. Ik durf te wedden dat het voor veel reuze meevalt. Ga maar es naar het ubisoft forum. Daar zal je zien dat er echt geen 10.000en zijn die er problemen mee hebben…

  18.   
    3333/3333's avatar

    Waarom heb je Dark Souls 2 terug gebracht, dan moet je toch niet ‘zeuren’?

    Er zijn inderdaad Ubisoft haters, maar er zijn ook Ubisoft lovers die geen enkele kritiek op hun geliefde franchises dulden. De game heeft technische problemen, de schuld daarvoor ligt bij de ontwikkelaar, zo simpel is het. Laat mensen klagen, probeer je er niet teveel aan te ergeren.

  19.   
    Jarek's avatar

    Erik Rommel schreef, "Waarom heb je Dark Souls 2 terug gebracht, dan moet je toch niet ‘zeuren’?
    Er zijn inderdaad Ubisoft haters, maar er zijn ook Ubisoft lovers die geen enkele kritiek op hun geliefde franchises dulden. De game heeft technische problemen, de schuld daarvoor ligt bij de ontwikkelaar, zo simpel is het. Laat mensen klagen, probeer je er niet teveel aan te ergeren. "

    Hier ben ik het mee eens.

    En ik vind de opmerking: “Console games op een PC spelen is zoiezo een erg groot risico.” ook een beetje vreemd.

    Dus ze kunnen gewoon โ‚ฌ59,99 vragen voor de pc versie van een game die voor de console gemaakt is? waarom wordt het dan op de pc uitgebracht? Ik verwacht dat er in ieder geval wat tijd en moeite in wordt gestoken als je ziet wat ze er voor vragen, Watch Dogs is nog erger, die is voor 80% van de mensen nog steeds onspeelbaar op de pc.

    Als PC gamer is het moeilijk om Ubisoft te blijven vertrouwen na elk wanproduct dat ze afleveren, ik kan er niks aan doen maar ik ben inderdaad een Ubisoft hater aan het worden, net zoals Ubisoft een PC hater aan het worden is. ๐Ÿ˜†

  20.   
    stinkiwinkie's avatar

    Fanta$y schreef, "

    ”Erik Rommel” schreef, "Waarom heb je Dark Souls 2 terug gebracht, dan moet je toch niet ‘zeuren’?
    Er zijn inderdaad Ubisoft haters, maar er zijn ook Ubisoft lovers die geen enkele kritiek op hun geliefde franchises dulden. De game heeft technische problemen, de schuld daarvoor ligt bij de ontwikkelaar, zo simpel is het. Laat mensen klagen, probeer je er niet teveel aan te ergeren. "

    Hier ben ik het mee eens.
    En ik vind de opmerking: “Console games op een PC spelen is zoiezo een erg groot risico.” ook een beetje vreemd.
    Dus ze kunnen gewoon โ‚ฌ59,99 vragen voor de pc versie van een game die voor de console gemaakt is? waarom wordt het dan op de pc uitgebracht? Ik verwacht dat er in ieder geval wat tijd en moeite in wordt gestoken als je ziet wat ze er voor vragen, Watch Dogs is nog erger, die is voor 80% van de mensen nog steeds onspeelbaar op de pc.
    Als PC gamer is het moeilijk om Ubisoft te blijven vertrouwen na elk wanproduct dat ze afleveren, ik kan er niks aan doen maar ik ben inderdaad een Ubisoft hater aan het worden, net zoals Ubisoft een PC hater aan het worden is. ๐Ÿ˜† "

    ik ben een PC gamer
    ik heb alle Assassins Creeds volledig betaald. Ik heb van geen enkel spel last gehad, alleen wat van kenways fleet bij black flag. Maar wat ik lees en gezien heb van unity stelt het me teleur. Ik was een echte Ubisoft fanaat en had dit niet verwacht dat een assassins creed game vol zit met de problemen. als je een console gamer bent, heb je zo ongeveer 400euro uitgegeven. Maar PC gamers betalen al 300 euro voor een GTA 770, een sterke koeling, een goed ram geheugen en processor. Als je dit optelt kom je boven de 1000 euro. Mijn PC kostte 1650 euro. mensen doen dit voor een zeer goede inleving te krijgen in het spel, de graphics, …Bovendien zijnde games op steam duur. PC gamers hebben het meeste recht op klagen om dat ze meer verwachten van het product. Hulpmiddel voor Ubisoft doe iets waardoor je de game toegankelijker maakt (de ports)

  21.   
    Musicman88's avatar

    stinkiwinkie schreef, "

    ”Musicman88″ schreef, "Ok dus de framedrops zijn er alleen voor de console versies. Hoe zit het dan met de pc versies?"

    Op de consoles en op de Pc zijn de cijders rond de 4. Je kunt zelf de revieuws en reactie lezens op de sites die ik in bovenstaande reactie heb ingestoken ๐Ÿ™ ๐Ÿ™ "

    Ik vind reacties van gebruikers zelf nou niet echt betrouwbaar. Op steam moet je de game er dan wel voor in je collectie hebben om er iets over te schrijven, maar voor die andere kan iedere jan met de korte achternaam er iets neer plempen. Niet echt betrouwbaar dus. Wat betreft steam, waar men de game dus wel voor moet hebben wil ik nou ook niet echt zeggen dat het lekker betrouwbaar is, want hoe weet ik of die “gamers” wel weten waar ze over praten? Haal je info dan bij “vakmensen” ๐Ÿ˜› bijvoorbeeld op IGN of GN niet te vergeten natuurlijk. Die zijn met een reden aangenomen om erover te praten.

    GN is er positief over, ik ben er benieuwd naar, de previews zagen er goed uit, verhaal moet top zijn, dus ik ga hem gewoon halen. We zien wel waar het schip strand. En er zou al een day-one update aankomen, dus top toch. Beetje positief blijven mensen 8)