Destiny-verkopen goed voor 375 miljoen dollar

Destiny heeft Activision duidelijk geen windeieren gelegd. Vorige week maakte het bedrijf al bekend dat de game binnen 24 uur na de release zo vaak was verscheept naar winkels, dat het spel Activision reeds 500 miljoen dollar had opgebracht. Nu heeft het bedrijf iets meer duidelijkheid gegeven over hoeveel van deze “verscheepte” exemplaren ook daadwerkelijk over de toonbank zijn gegaan.

Volgens Activision is Destiny in de vijf dagen na de release zo vaak verkocht, dat de game al 375 miljoen dollar heeft opgebracht. Onze – niet altijd even betrouwbare – rekenkamer kwam na lang ploeteren tot de conclusie dat er momenteel nog voor 175 miljoen dollar aan onverkochte exemplaren in de winkels ligt.

Spelers van Destiny hebben zeker niet stilgezeten: in de eerste week klokten ze ruim 100 miljoen uur speeltijd en namen ze deel aan maar liefst 137 miljoen activiteiten.

Met nog jaren aan betaalde DLC en uitbreidingspakketten in het vooruitzicht, zien wij de bankrekening van Bobby Kotick ook de komende tijd nog flink groeien.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  Het is ook een onwijs vette game tijd geleden dat ik me zo heb vermaakt met een nieuwe IP

 2.   
  Hitman047's avatar

  Haha. Sterke edit, Leon.

  Goed bezig. ๐Ÿ˜‰

 3.   
  Rudizo18's avatar

  Was ook verdiend wauw wat een game ๐Ÿ˜€

 4.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  Haha na uitleg van 2 gamersnetters had ik al een vermoede dat de rekenkamer niet zo betrouwbaar was:p

 5.   
  WoKingNL's avatar

  Haha mooie edit inderdaad ๐Ÿ˜›

 6.   
  FireBallz's avatar

  niet waard, de game is ongelooflijk overhyped en de Multiplayer is matig, Singleplayer is ook niet al te bijzonder. En geen split screen is ook een ENORM nadeel. Waarom hebben ze dat er niet in gedropt? Weinig moeite voor ontzettend veel lol.