Link en Villager verschijnen als DLC in Mario Kart 8

Voor het eerst in de Mario Kart-serie gaat Nintendo een geheel nieuw stap nemen. Zo verschijnen er voor het eerst karakters uit andere gameseries op de kartbaan. Het bedrijf heeft namelijk te kennen gegeven dat het een tweetal DLC-pakketten op de markt gaat brengen voor Mario Kart 8.

Zo zal het eerste pakket Link (bekend uit The Legend of Zelda), cat-suit Peach en tanooki-suit Mario toevoegen aan de bestaande keuzes van krakters. Tevens voegt deze DLC een viertal voertuigen en acht banen toe aan de game. Vanaf november kunnen Mario Kart 8-fans dus voor het eerst in hun leven karten met Link.

Het tweede pakket, dat gepland staat voor mei 2015, voegt een aantal Animal Crossing-karakters toe. Zo zullen ook Villager en Isabelle hun opwachting maken op de kartbaan. Tevens voegt deze downloadbare uitbreiding ook Dry Browser toe en ook weer een viertal voertuigen en acht tracks.

Beide DLC zullen los voor 8 euro verkocht worden en in in combinatie voor 12 euro. Er is nog weinig informatie over de nieuwe parkoersen gegeven. Toch valt uit de onderstaande screenshots op te maken dat we onder andere los mogen gaan op banen geïnspireerd door de Animal Crossing- en F-Zero-serie. En keert Wario’s Gold Mine uit de Wii-versie van de game waarschijnlijk terug.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Dannytjuh's avatar

  Rot op met je DLC

 2.   
  WoKingNL's avatar

  Het is 12 euro voor beide pakketten bij elkaar, vergroot de content met 50% van de al complete Mario kart game en ze veranderen het ook nog eens in Nintendo all stars racing! Zo doe je DLC mensen 😀 Ik heb ze al gekocht 😛

 3.   
  Johan L's avatar

  Hoopte al dat Nintendo dit met Mario Kart 8 zou doen, lekker nieuwe tracks uitgeven voor een zacht prijsje. Happy! 😀

 4.   
  G-6's avatar

  Als de prijs/kwaliteit goed is (zoals het hier het geval is) vind ik niet erg om de extra content te kopen

 5.   
  Valent!jn's avatar

  12 euro voor een zestiental(!) banen plus nog enkele nieuwe karakters klinkt ook aardig netjes. Ik verwacht in de toekomst ook dergelijke acties voor Super Smash Bros. 😉

 6.   
  Flapjack's avatar

  lol sinds wanneer doet nintendo aan dlc??