PlayStation Network weer online na DDoS-aanval

Sony Computer Entertainment kondigt zojuist aan dat PlayStation Network weer beschikbaar is op alle Sony-consoles. Bovendien zijn de geplande PSN-onderhoudswerkzaamheden uitgesteld in verband met de storing van gisteren.

PlayStation Network is gisteren neergehaald middels een serieuze DDoS-aanval, afkomstig van een groep hackers die zichzelf LizardSquad noemen. De situatie werd gisteren steeds heftiger toen LizardSquad een tweet de lucht in gooide waarin zij dreigde het vliegtuig van Sony Online Entertainment president John Smedley te laten ontploffen. De FBI doet momenteel onderzoek naar de zaak. Sony garandeert via een persbericht dat er geen persoonlijke informatie is gelekt van haar gamers tijdens de aanval:

Like other major networks around the world, the PlayStation Network and Sony Entertainment Network have been impacted by an attempt to overwhelm our network with artificially high traffic. Although this has impacted your ability to access our network and enjoy our services, no personal information has been accessed.
De services werken weer sinds vanochtend.

  1.   
    Goldcobra's avatar

    LizardSquad nam als eerste de verantwoordelijkheid (zij hebben ook de bommelding gedaan) maar iemand anders onder de naam Fame beweert dat hij verantwoordelijk is voor de DDoS-aanvallen (hij heeft ook de ip adressen van de leden van Lizard op Twitter gezet. Overigens was die bommelding wel het domste wat ze zouden kunnen doen, want nu zijn ze van wannabe hackers naar terroristen gegaan (die ook nog eens ISIS steunen).

    Edit: Overigens is het ook het melden waard dat naast PSN ook de battle.net servers van Blizzard slachtoffer waren (ik hoorde ook nog iets over LoL), en dat Fame heeft gezegd dat hierna de Microsoft servers aan de buurt zijn.

  2.   
    crazyshine4722's avatar

    Alleen gaan ze vanavond 16.50 tot 01.00 weer offline voor onderhoud…

  3.   
    Bones's avatar

    Dat onderhoud gaat niet door, stond op het PS blog.

  4.   
    ShadyXL's avatar

    Zielig. En dan ook nog eens bedreigen? Martelen die mensen.

  5.   
    HWSHHZ's avatar

    Ook Xbox Live zou een doelwit zijn geworden/geweest…

  6.   
    D_Dog's avatar

    Man man man, no life hebben al die kut hackers. Jammer dat ze niet een pijnlijke dood sterven.

  7.   
    TheBestGamer's avatar

    het was inderdaad FameGod, lizard squad wou gewoon de aandacht

  8.   
    OllieDenZotn's avatar

    HWSHHZ schreef, "Ook Xbox Live zou een doelwit zijn geworden/geweest…"

    Niets van gemerkt..

  9.   
    Sa.'s avatar

    *zucht* Okee we snappen het weer, jullie kunnen hacken. *klap klap klap*, allemaal even kijken naar de hackers jongens “oh nee niet doen…. Ahwww toch doen, nu ben ik verdrietig kijk!” Even op aftrekken hackertjes en kunnen we dan weer door? Danku.

  10.   
    Moodey's avatar

    Ze hebben ook totaal geen reden om dit te doen en willen alleen maar aandacht… zielig gedoe dit.

  11.   
    jessy123's avatar

    het lijkt watch dogs wel

  12.   
    3333/3333's avatar

    Ik begin er ook aan te twijfelen of LizardsSquad hier achter zit, het zou zomaar grootspraak kunnen zijn aangezien het zaaien van angst hun enige ‘wapen’ is. Bijvoorbeeld, bij heel wat pro-palestina demonstraties liepen mensen met anonymous maskers rond waarmee zij beweerde bij die hackers te horen.

    Niet veel later werd zo’n pro-palestina site gehackt door de Israëlische anonymous, die er Israëlische vlaggen en liederen op de hoofdpagina hadden gezet met de boodschap ‘Hacked by Anonymous Israël’. 😆

  13.   
    DeAdSeYe's avatar

    ”crazyshine4722″ schreef, "Alleen gaan ze vanavond 16.50 tot 01.00 weer offline voor onderhoud…"

    ?
    Sony Computer Entertainment kondigt zojuist aan dat PlayStation Network weer beschikbaar is op alle Sony-consoles. Bovendien zijn de geplande PSN-onderhoudswerkzaamheden uitgesteld in verband met de storing van gisteren.

    Staat boven in het bericht….

  14.   
    Rijstekorrel's avatar

    Moodey schreef, "Ze hebben ook totaal geen reden om dit te doen en willen alleen maar aandacht… zielig gedoe dit."

    Zeker zielig mensen zijn dit.

  15.   
    Overload14's avatar

    Vrij nutteloze actie in mijn ogen. Maar algoed was het niet zo erg als de vorige keer en zijn er deze keer geen gebruikersgegevens vrijgegeven.

  16.   
    gamepower's avatar

    hebben ze nu echt niets anders te doen, wat steek je daarmee in je zakken?
    en waarom moeten de gebruiker altijd het slachtoffer zijn? als je iemand wil een kloot aftrekken pak dan de dikke nekken! zielig mensen!