Downloadsnelheid PSN omlaag in Europa vanwege coronavirus

De maatregelen rondom het coronavirus zorgen in heel Europa voor veel extra internetverkeer. Ook het PlayStation Network ziet een duidelijke piek in het aantal gebruikers. Om ervoor te zorgen dat iedereen toegang kan blijven houden tot het PSN, heeft Sony besloten om de downloadsnelheid in Europa omlaag te brengen.

Jim Ryan, president van Sony Interactive Entertainment, maakte dit nieuws in een recent interview bekend. Sony werkt nauw samen met internet service providers in Europa om het downloadverkeer van het PSN goed te regelen. Naast langzamere downloads kan je ook merken dat het soms langer duurt voordat een download überhaupt start. Volgens Sony heeft dit geen nadelige effecten op de werking van online (multiplayer) gaming.

Sony is uiteraard niet de enige partij die maatregelen neemt om de online dienstverlening op peil te houden. Recent deden onder andere Netflix en YouTube hetzelfde door de kwaliteit van streams te verlagen.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Vreemd genoeg NIKS van gemerkt. Zit dagelijks op YT, en gisteren ook nog een Disney+ film gezien waarvan alles soepel streamde.

 2.   
  MaTriXX's avatar

  Er verandert dus niets. 🙂 🙂 🙂

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  Staat het nu helemaal stil? Dacht dat het niet langzamer kon :’)