Hardy, DiCaprio en Maguire maken anti-stroperijfilm

Tom Hardy, Leonardo DiCaprio en Tobey Maguire gaan voor Warner Brothers een film produceren over illegale dierenhandel en stroperij en er mogelijk ook in spelen. De film zou qua opzet op Traffic moeten lijken, maar dan over de handel in bedreigde diersoorten en hun organen en lichaamsdelen in plaats van de handel in drugs. De film zal verschillende verhaallijnen hebben waardoor het hele proces van vangst, slacht en verkoop in contreien als China in beeld gebracht kan worden, evenals de belachelijke redenen die achter deze verachtelijke praktijken zitten, zoals de zogenaamd seksueel stimulerende werking van de gedroogde en vermalen organen van sommige van deze bedreigde diersoorten. De film zal zich afspelen in jungles, op oceanen, maar ook in achterkamertjes waar illegale deals worden gesloten.

De scriptschrijver van Mission Impossible 5 en King of Heists, Will Staples, zal het script voor zijn rekening nemen. Voor zijn recente populariteit als filmscriptschrijver schreef hij vooral videospellen, zoals Call Of Duty: Black Ops 3 en Need For Speed: Rivals. Voordat hij aan dit project kan beginnen moet hij eerst nog het script afmaken van Myth voor Fox evenals dat van een nog naamloze actiefilm waarvoor Ben Affleck zowel als regisseur als hoofdrolspeler zal fungeren.

Hardy, die momenteel met Child 44 en Mad Max: Fury Road al twee grote producties in de pijpleiding heeft zitten, is erg gepassioneerd over dit project en de problemen die het aankaart. Het is dan ook geen toeval dat hij bij Warner Brothers nog een film over dezelfde problematiek in ontwikkeling heeft. Deze wordt geschreven door Sheldon Turner, bekend van X-Men: First Class en Straight Outta Compton en is gebaseerd op een idee van Tom Hardy zelf. Hij zal zelf ook de hoofdrol vertolken in dit in Afrika gesitueerde drama over een voormalig lid van een speciale legereenheid, die bij een vriend op een reservaat rangers gaat trainen die de strijd aangaan met stropers verantwoordelijk voor het decimeren van de neushoorn- en olifantenpopulaties in Zimbabwe.

Geen van beide projecten heeft momenteel nog een startdatum voor de productie, laat staan een releasedatum.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren