Ook filmplannen DC voor de komende jaren bekend

Pas geleden maakte Marvel bekend wat hun plannen zijn voor de komende jaren. Deze plannen hielden in dat ze de komende jaren doorgaan met het uitbrengen van twee superheldenfilms per jaar en voor 2017 staan er zelfs drie op de kalender. In 2015 zullen dat Avengers: Age of Ultron en Ant-Man zijn, in 2016 Captain America 3 en Doctor Strange en voor 2017 is tot nog toe alleen nog Guardians of the Galaxy 2 bekend. Voorbereidingen voor Avengers 3, Thor 3, een Black Widow film en een Black Panther film zijn ook begonnen.

Vooral de releasedatum van Captain America 3 zat Warner Bros en DC nogal dwars, want ook Batman vs. Superman: Dawn of Justice zou op 6 mei 2016 in premiere gaan. Marvel maakte eerder al bekend niet van plan te zijn om hun releasedatum te veranderen en Warner Bros. is nu dus onder de druk gezwicht. Ze hebben de releasedatum vervroegd naar 25 maart 2016, zodat ze de concurrentie niet aan hoeven te gaan. De laatste jaren zijn er steeds vaker grote filmreleases geweest in maart en april die het vervolgens ook erg goed deden, dus dit hoeft helemaal geen slechte strategie te zijn.

Deze aankondiging kwam tegelijk met de aankondiging van de plannen voor 9 nieuwe films gebaseerd op DC strips die WB de komende jaren van plan is uit te brengen. Dit houdt in dat Warner Bros. van 2016 tot en met 2020 jaarlijks twee DC films gaat uitbrengen. De enige titel die tot nog toe bekend is is die van Batman vs. Superman: Dawn of Justice. Wel is er bekend dat er plannen zijn voor Man of Steel 2, een Justice League film en een Wonder Woman film. En aangezien de Flash, Green Lantern, Aquaman en Cyborg ook hun opwachting zullen maken in Batman vs. Superman: Dawn of Justice is het vrij aannemelijk dat één of meer van hen ook een eigen film zullen krijgen. Er wordt ook gewerkt aan de adaptatie van een DC strip die niet over superhelden gaat, namelijk The Sandman van Neil Gaiman.

Alsof dit nieuws allemaal nog niet heuglijk genoeg is heeft Fox voor 2017 ook nog twee superheldenfilms in de maak over Wolverine en The Fantastic Four en plant Sony een film over een vrouwelijke superheld uit het Spider-Man universum. Dit zou Spider-Woman kunnen zijn, die een compleet ander oorsprongsverhaal heeft dan Spider-Man, maar ook Black Cat of Silver Sable zijn heel goed mogelijk. Dit houd in dat er voor 2017 nu dus al 8 superheldenfilms gepland staan! Gouden tijden dus voor ons comic book fans…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren