Venezolaanse held Bolivar krijgt epische blockbuster

De ‘grootste’ man uit de Latijns-Amerikaanse geschiedenis krijgt eindelijk de grote miljoenenkostende Hollywood-blockbuster die hij verdient. Het leven van Simon Bolivar, die verantwoordelijk was voor de bevrijding van Zuid-Amerika van de Spanjaarden is nu verfilmd.

Simon Bolivar, geboren als aristocraat, streed voor de dekolonisatie van Zuid-Amerika. De vrijheidsstrijder leidde zo’n 100 gevechten tegen de Spanjaarden. Zijn militaire missies resulteerden uiteindelijk in de herovering van twee keer meer territorium dan bijvoorbeeld Alexander de Grote. Hij stond aan de wieg van de landen Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Venezuela en Bolivia. Dat laatste land is naar hem vernoemd.

De biopic, The Liberator (Libertador), werd geschoten in vier Venezolaanse en 12 Spaanse steden en kostte zo’n 50 miljoen dollar. Een extreem hoog budget wat uiterst ongewoon is voor de Zuid-Amerikaanse filmwereld. De rol van Bolivar wordt gespeeld door acteur Edgar Ramirez. The Liberator, die nu 2 weken draait in Venezuela, lijkt de meest bekeken film te worden van het jaar.

The Liberator zal in de herfst in de Verenigde Staten te zien zijn. Of en wanneer Nederland de film in de bioscopen te zien zal krijgen, is nog niet bekend.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren