Ghostbusters 3: Wordt Paul Feig de nieuwe regisseur?

Al jarenlang zijn er iedere paar maanden weer geruchten dat deel 3 van de jaren ’80 franchise er toch echt aan zit te komen, maar keer op keer komt het er dan uiteindelijk toch weer niet van. Het lijkt erop dat de regisseur van de originele duologie, Ivan Reitman, het ook niet meer zag zitten, want afgelopen maart stapte deze op als beoogde regisseur voor Ghostbusters 3. Hierna waren er geruchten dat de regisseurs van 22 Jump Street, Phil Lord en Chris Miller, het roer zouden overnemen, maar ook dit bleek weer niet te kloppen. Volgens de laatste geruchten proberen ze nu Paul Feig te strikken, de regisseur bekend van Bridesmaids en The Heat.

Volgens sommige bronnen zou Feig wel interesse hebben in het project, maar zou het dan geen sequel moeten worden maar een reboot. En niet met de oude, welbekende Peter, Raymond, Egon en Winston, maar met een volledig vrouwelijk Ghostbusters-team! Als je het oeuvre van Paul Feig bekijkt is het wel duidelijk dat hij liever vrouwen regisseert dan mannen, maar is dit nou echt noodzakelijk? Dat het oorspronkelijke team niet meer in zijn geheel terug zou komen was ondertussen wel duidelijk; Bill Murray lijkt er weinig zin in te hebben en Harold Ramis is spijtig genoeg eerder dit jaar overleden. Maar of dit nou de beste oplossing is… De meerderheid van de fans is in ieder geval niet bepaald verheugd met dit nieuws, hoewel dat niet bepaald verrassend is. Fans zijn namelijk zelden blij met verandering.


Als dit project door zou gaan dan is het nog maar de vraag wanneer het daadwerkelijk in productie gaat. Paul Feig is nu net klaar met het filmen van Spy, een komedie met Melissa McCarthy en Rose Byrne, waarna nu Wish List op het programma staat, waarin Reese Witherspoon de hoofdrol zal spelen. Maar hierna liggen er nog verscheidene scripts voor hem klaar bij Fox waar al aan gewerkt wordt en het script dat al klaar lag voor Ghostbusters 3 zal volledig opnieuw moeten worden geschreven. Het kan dus nog wel even duren voordat de camera’s voor een eventuele nieuwe Ghostbusters film aan het draaien zijn.

Persoonlijk hoop ik dat dit een slechte grap is. Ik zie het niet echt zitten om een in een Ghostbusters uniform geklede Melissa McCarthy een halve film lang op de voor haar zo karakteristieke wijze over de grond te zien rollen. Maar wellicht is dat omdat ik ook ben opgegroeid met de Ghostbusters en teveel verandering niet echt zie zitten. Hoe denken jullie hierover? Zien jullie een volledig vrouwelijk Ghostbusters-team, geregisseerd door chick-flick regisseur Paul Feig, wel zitten? En zo ja, wie zouden jullie hier dan graag in zien? Ben benieuwd naar jullie reacties!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren