Nieuwe UI nu beschikbaar voor Battlefield 4

Met ingang van dit jaar wil DICE alle Battlefield-games dezelfde gebruiksinterface geven. Dit moet leiden tot minder verwarring en er bovendien voor zorgen dat de games meer als één geheel aanvoelen. De Zweedse ontwikkelaar heeft zojuist zijn eerste stap gezet richting deze ambitie met een update voor Battlefield 4.

Een patch, die 4GB weegt en vooralsnog enkel beschikbaar is op de PlayStation 4 en Xbox One, introduceert de nieuwe UI. Dankzij het nieuwe menu wordt het mogelijk om vlekkeloos te wisselen tussen verschillende Battlefield-games. De verwijdering van Battlelog zorgt er bovendien voor dat de menu’s minder informatie bevatten, waardoor ze makkelijker in één oogopslag te lezen zijn. De in-game UI-elementen blijven vooralsnog onaangepast.

Battlefield: Hardline krijgt binnenkort een soortgelijke update en Battlefield 1 bevat het menu bij de launch. Wanneer pc-bezitters ermee aan de slag kunnen, is nog onduidelijk.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  FireBallz's avatar

  Het ziet er een stuk simpeler uit dan wat we hiervoor hadden. Ook echt een grote pluim trouwens naar DICE en EA dat ze de oude Battlefields nog steeds updaten.

 2.   
  Leukste's avatar

  FireBallz schreef, "grote pluim trouwens naar DICE en EA dat ze de oude Battlefields nog steeds updaten. "

  Ja, dat vind ik zeer professioneel van ze.

 3.   
  Snivu's avatar

  Ziet er top uit.

 4.   
  Bram_M99's avatar

  Ziet er heel mooi uit