Cliff Bleszinski opent zijn eigen eetcafé

Voormalig lead designer van de Gears of War-franchise, Cliff Bleszinski, opent een eethuis in North Carolina. Het pand is van origine een tankstation, maar Bleszinski heeft het omgetoverd tot een ware cafetaria.

Bleszinski verliet gameontwikkelaar Epic Games in oktober 2012. Eerder deze maand kondigde hij al zijn eigen productiestudio aan, Boss Key Productions. In de tijd dat hij er tussenuit was, heeft hij dus zijn eigen tapperij geopend. Hij woont momenteel ook in zijn eetgelegenheid. Het is tenslotte handig om dicht bij je werk te wonen.


Bleszinski is niet in zijn eentje de horeca ingegaan. Om het avontuur voorbereid aan te gaan, heeft hij een samenwerkingsverbond gesloten met Niall Hanley, een lokale restaurateur. Ondanks dat de wereld van eten en drinken ver weg ligt van games ontwerpen, benadert Cliffy het runnen van een restaurant op dezelfde manier:
This restaurant looked like chaos and then I realised everything is just systems. The video game is systems that are operating together that the player manipulates. One thing I’ve learned about the restaurant business is to keep an eye on your ticket times and keep an eye on your customers. Make sure they’re happy. If something’s messed up, give them a free desert, etc.
Bleszinski heeft zelfs wat opgestoken van hygiëne in de game-industrie:
And one of the other rules I’ve learned is keep an eye on the bathroom. Because if the bathroom is not clean, that kitchen sure as hell isn’t.
Het schijnt overigens goed te gaan met zijn eethuis, genaamd The Station. Hij praat namelijk al over een volgende horecagelegenheid: The Raleigh Beer Garden. Zijn aankomende kroeg zal drie keer zo groot zijn als The Station en zal in de lente van 2015 haar deuren openen. Mocht jij dus ooit een keer rondlopen in North Carolina: eet een keertje bij onze Gears of War-held en laat ons weten hoe het was!

  1.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Een portie Curb Stomp en een Instagib burger please 😀

  2.   
    Hitman047's avatar

    H4RDSTYLE schreef, "Een portie Curb Stomp en een Instagib burger please 😀 "

    Pre-order de Seasoning Pass ($15) voor een gratis refill. 😉

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Aaah dus DIT was zijn grote reveal.

    Gordon Ramsay een grondige inspectie graag daar. 😆

  4.   
    Noice!'s avatar

    H4RDSTYLE schreef, "Een portie Curb Stomp en een Instagib burger please 😀 "

    Eerder een broodje grote bek en een huisgemaakt balletje uit de warme arrogantie… Kan die dude niet uitstaan. De Louis van Gaal van de gamesindustrie.

  5.   
    UncreatedKoen's avatar

    Snap niet wat iedereen opeens tegen Cliff heeft. Toen hij bij Epic zat prees iedereen hem de hemel in en nu kraakt iedereen hem af omdat hij wat dingen zegt op Twitter?!

    Het is gewoon een goede kerel die goed kijkt op de game industrie zelf. Ik volg hem zelf ook en geef toe. Soms zegt ie onzin maar vaak is ie ook open en heel eerlijk over alles!