Rechtszaak tegen Uplay onsuccesvol

Uplay is op zijn zachtst gezegd niet bepaald geliefd onder pc-gamers. Deze DRM-beveiliging van Ubisoft zorgt ervoor dat veel games, waaronder Watch_Dogs en Assassin’s Creed 4: Black Flag, slechter draaien en bij de release soms zelfs onspeelbaar waren. Haters hoopten dat een recentelijk aangespannen rechtszaak het einde zou betekenen van Uplay, maar dit blijkt nu niet het geval te zijn.

Volgens de aanklager schendt Uplay de patenten van maar liefst zes DRM-technologie毛n, maar de rechter heeft Ubisoft in het gelijk gesteld. De reden: Ubisoft heeft eerder een regeling getroffen met Valve en dat bedrijf heeft wel een licentie voor de patenten. Hierdoor zou Ubisoft indirect het recht hebben verworven om de technologie毛n te gebruiken.

Pc-gamers zullen het voorlopig dus nog moeten stellen met Uplay, maar Ubisoft heeft beloofd dat er beterschap op komst is. Nog even geduld dus.

  1.   
    sksk55's avatar

    heb zelf nog nooit een probleem gehad met Uplay omdat ik het nog nooit heb gebruikt 馃槢

  2.   
    3333/3333's avatar

    Haters hoopten dat een recentelijk aangespannen rechtszaak het einde zou betekenen van Uplay, maar dit blijkt nu niet het geval te zijn.

    Vreemde woordkeuze, want hiermee wordt de indruk gewekt dat diegene die een hekel hebben aan Uplay daar geen gegronde redenen voor hebben. Terwijl dat in het artikel zelf al weer wordt tegengesproken.

  3.   
    Supermanneke's avatar

    Persoonlijk heb ik nog nooit problemen ondervonden met Uplay. Ik vind het in ieder geval beter werken dan Origin, al zou ik het liefst gewoon alleen bij steam blijven.

  4.   
    Ey-Wha's avatar

    Toen ik een nieuwe GPU kocht kreeg ik daarbij een ac:4 code, Echter deze was alleen te gebruiken voor uplay. Het downloading met uplay is slecht. Op steam en orgin haal ik ongeveer 9,2 mb/s en bij uplay was dit 1,2 mb/s. En nee je kunt de code niet in steam invoeren.

  5.   
    Fabianb's avatar

    Best rare uitspraak eigenlijk. Valve bezit de patenten niet maar heeft slechts een licentie, hoe kunnen zij dan iets te zeggen hebben over dat Ubisoft ze mag gebruiken? Alleen de eigenaar kan beslissen wie zo’n licentie krijgt lijkt me, Valve is niet de eigenaar? Best vreemd.