Philips wint eerste rechtszaak tegen Nintendo

Eerder wisten we jullie al te melden dat het Nederlandse bedrijf Philips verschillende rechtszaken heeft aangespannen tegen Nintendo. De eerste octrooi-inbreuk-zaak, die betrekking had op bewegingsbesturing, is door Philips gewonnen. Dat maakte het bedrijf zelf bekend.

Woordvoerder Bjorn Teuwsen laat weten dat weten dat de overwinning heeft plaatsgevonden in het Verenigd Koninkrijk. Hij voegt daaraan toe:

We’d been trying to come to a licencing agreement with Nintendo since 2011, but since it didn’t work out we started legal action in Germany and the UK in 2012, France in 2013 and in the US last month.
Eén van de eisen die Philips stelt, is dat Nintendo de verkoop van de Wii U in de Verenigde Staten staakt. Zo ver is het gelukkig dit keer niet gekomen: Nintendo moet momenteel enkel een geldboete betalen. Weet het kwakkelende bedrijf dit te trekken, of gaat het ten onder aan deze rechtszaken? De tijd zal het leren.

  1.   
    Daan's avatar

    Het gaat hier dus puur om de techniek met de sensorbalk die de bewegingen waarneemt toch? Mocht het ooit tot een verbod komen, kunnen ze toch de sensorbalk (die overigens niet verplicht is bij Wii U) uit het pakket halen en alsnog gaan verkopen in de VS?

    De techniek welke Sony en Microsoft gebruikt wijkt weer af van het patent als ik het goed begrepen heb op andere websites. Al vraag ik me natuurlijk wel af tot hoeverre Philips Sony wilt plagen met zulke rechtzaken, aangezien ze best vaak samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan de Blu-ray, wat een creatie is van Philips, Sony en Pioneer.

  2.   
    bullet0verdose's avatar

    hmm dit is wel slecht voor nintendo jammer genoeg

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    Naar een grote succes van de Wii, heeft Nintendo het nu best zwaar. De Wii U verkoopt niet zoals ze hadden gedacht, en de handhelden zijn ook geen groot succes meer.

    Deze rechtszaken gooien nog een schepje boven op, dit zijn zware tijden voor Nintendo. Maar het bedrijf is te groot om volledig failliet te gaan. Elke bedrijf maakt zware tijden mee, zelfs Philips, Sony, Microsoft of bijv. Apple.

  4.   
    ronineter's avatar

    Ja dat is wat je krijgt wanneer je niet goed op zit te letten of er ergens al een patent op aangevraagd is. Doordat Nintendo niet op heeft zit te letten of gewoon te lui was om het te betalen destijds.

    Al helemaal wanneer je een product gaat verkopen is dit iets wat je altijd moet checken.

    En daarom vind ik dit volledig rechtvaardig, ongeacht dat ze het zo moeilijk hebben en zoveel voor de game-industrie betekenen. Dat is namelijk geen excuus om andermans patenten te jatten en door te verkopen.