Gerucht: Nintendo stopt vrijdag met productie Wii U

Het gerucht gaat dat Nintendo aanstaande vrijdag de laatste Wii U’s van de productieband laat rollen. Dit dankzij het feit dat de console onvoldoende verkoopt.

De Wii U ging in totaal ‘slechts’ 13 miljoen keer over de toonbank. In vergelijking: Nintendo verkocht eerder 21 miljoen GameCubes, 32 miljoen N64 en 101 miljoen Wii’s. Ook de verschijning van de Nintendo Switch lijkt mee te helpen aan het verdwijnen van de console.

in oktober werd de Nintendo Switch aangekondigd. Veel is er nog niet bekend over de nieuwe console, al wordt het mogelijk de Switch mee te nemen onderweg als handheld, en hebben verschillende uitgevers aangegeven de Switch te ondersteunen. Meer informatie omtrent de Nintendo Switch wordt 13 januari bekendgemaakt.

Wat denken jullie? Wordt de Wii U gemist, of was het sowieso een console waar je niet veel mee had? Laat het weten in de reacties!

  1.   
    venom23456's avatar

    de wii u is de enige console die ik heb aangesloten. vindt van allen de nintendo de hoogste replay hebben m.n. mario games ps en xbox staan in de kast stof te happen 🙂

  2.   
    tranceguy's avatar

    Nintendo ontkent het zelf en het zou ook raar zijn…