Veel verse details van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

Tijdens de persconferentie van PlayStation wist de trailer van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain menig gamer te ontroeren, maar gameplay en details bleven uit. De E3 is de E3 niet als er geen informatie wordt vrijgegeven en er is een behoorlijke lijst onthuld van The Phantom Pain.

Zo is Metal Gear Solid: Peace Walker een basis geweest voor bepaalde features, want onder andere de Mother Base uit die game keert terug. De uitvalsbasis zit weer in Metal Gear Solid V en is een fysieke plek gevuld met apparatuur, mensen en dieren. Omdat het een fysieke locatie is, kan de Mother Base in gevaar worden gebracht wanneer deze wordt aangevallen. Daarnaast is de terugkeer van het Fulton Recovery System bevestigd, wat ook al in Peace Walker zat. Dit systeem kan gebruikt worden bij dode, bewusteloze of slapende vijanden en is een kleine luchtballon die hen hoog de lucht in kan brengen als ‘verstop plaats’.

Peace Walker’s Fulton recovery system will be among the returning features. Hostages will be indoctrinated into joining the Diamond Dogs, Snake’s private military organisation.
Verder kun je vijanden indoctrineren om zich te voegen bij de Diamond Dogs, Snake’s militaire privéleger. We weten natuurlijk ook dat Metal Gear Solid altijd heeft gedraaid om het verhaal en dat zijn tevens details van. Snake heeft moeite met zijn prothese-arm en het kost hem veel kracht een fles aan te nemen van Ocelot. Kazuhira “Kaz” Miller moet daarnaast binnen drie dagen gered worden, want anders kan Ground Zeroes overrompeld worden door de mensen die verantwoordelijk waren voor het vernietigen van Mother Base, zo merkt Ocelot.
Your horse will defecate. That’s a feature.
De reddingsmissies zullen een belangrijke rol spelen in Metal Gear Solid V: The Phantom Pain en de moeilijkheidsgraad wordt daarin bepaald door de weersomstandigheden en het soort terrein waar Snake zich op dat moment bevindt. Bij een gemiddeld terrein en normaal weer is je slagingskans bijvoorbeeld 80 procent, wat bij elke missie wordt aangegeven. De omgevingen zijn bovendien te gebruiken tijdens missies, waarbij je onder andere op containers kunt klimmen en in diverse voertuigen kunt stappen. Ook kun je met het Fulton Recovery System snel naar Mother Base en keert de humor van geestelijk vader Hideo Kojima uiteraard terug. Zo kan het zijn dat het paard waar je op rijdt spontaan begint te poepen. Mannen blijven kinderen.

  1.   
    D_Dog's avatar

    Dit lijkt me zo’n verdomd vette game. 😳

  2.   
    fdennis's avatar

    Erg veel zin in deze game? Is er al een release date? Of is dit de zoveelste parreltje voor 2015?