Open wereld Zelda Wii U aangekondigd

Al sinds de aankondiging van de Wii U weten we dat Nintendo bezig is met een nieuwe Zelda-game voor de Wii U, maar nu is het hoge woord er eindelijk uit. Zelda Wii U is officieel aangekondigd en de eerste korte beelden deden ons toch echt glimlachen.

Zelda Wii U bevat voor het eerst een open wereld, waardoor Link paardrijdend vrij door de wereld kan reizen. Helaas is er nog geen precieze releasedatum genoemd, we weten wel dat deze nieuwe Zelda ergens in 2015 voor de Wii U zal verschijnen.

 1.   
  ShadyXL's avatar

  Ik vind het jammer dat ze weer voor cell shaded gaan. Ik had zo gehoopt dat het die ene tech demo Zelda was. Die is voor mij echt stukken aantrekkelijker..

 2.   
  Tom's avatar

  ShadyXL schreef, "Ik vind het jammer dat ze weer voor cell shaded gaan. Ik had zo gehoopt dat het die ene tech demo Zelda was. Die is voor mij echt stukken aantrekkelijker.."

  Cell-shaded was het ook nog niet echt te noemen. Het kleurenpalet is gewoon wat harder en de game lijkt een aardig contrast te bouwen tussen licht en donker, maar volgens mij is er niet echt sprake van cell-shaded graphics.

  Overigens ben ik wel retebenieuwd naar hoe Nintendo dit uit wil pakken. Zou zo maar eens een legendarische titel én een dikke Wii U-seller kunnen worden!

 3.   
  Valent!jn's avatar

  Toch érg jammer dat Nintendo niet is verdergegaan met die techdemo die ze een paar jaar terug showden. Ik kreeg nu net iets teveel zo’n Skyward Sword-déjà vu. Al is dat niet per se slecht.

  Daarnaast valt het te bezien welke innovatieve gameplay er gaat komen, na de Wii Motion Plus bij de vorige titel is er toch weer genoeg te overtreffen.

 4.   
  Goregash's avatar

  Ik snap niet helemaal wat ze bedoelen met Open World. Alle 3D zelda’s die eerder waren released zijn ook Open world? Je kan daar ook gewoon met Epona overal naar toe. Soms moet je idd eerst een item halen voor een bepaalde doorgang te verkrijgen. Maar dat was juist zo leuk en een goede drive om door te gaan.

  Uiteraard moet ik me aansluiten bij de rest die het jammer vinden dat ze grafisch wederom voor de Skyward Sword/Wind Waker stijl gaan en niet de OoT/MM/TP. Zeker na die techdemo met de oude bekende stoere Link!

  Desalnietemin super enthousiast voor de nieuwe Zelda 😀

 5.   
  WesterW's avatar

  Wind Waker en Skyward Sword waren echt fantastisch mensen! Uiteraard qua gameplay, maar ook wat betreft de stijl. Een Zelda-game hoort wat mij betreft mensen onder te dompelen in een fantasierijke wereld en daar past een stijl die dat ook daadwerkelijk uitademt veel beter bij. Ik juich Zelda Wii U dan ook van harte toe! 🙂