Veel details en gameplay van The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Tijdens Nintendo Treehouse geeft Nintendo nogmaals een trailer vrij van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. We zien dat Link wakker wordt gemaakt door een vrouwelijke stem. Hij wordt wakker in een mysterieuze, duistere, mistige omgeving.

Door een mechanisme te activeren, krijgt Link een Sheikah Slate in handen, een apparaat dat hem begeleidt in de wereld van Hyrule. Vervolgens opent Link diverse schatkisten en verzamelt hij zijn kleding, want iedere man slaapt natuurlijk in zijn boxershort. Echter, je hoeft geen kleding en armor te dragen, je kunt The Legend of Zelda: Breath of the Wild in je boxer spelen.

Kruipend, klimmend en rennend uit een enorme grot, verschijnt Link in het Hyrule van deze nieuwe Zelda-game. Uitkijkend van een berg zien we een schitterende groene wereld, een vulkaan, groteske gebouwen, tempels en alles in de verte is dus te ontdekken. Uiteraard kun je in de game klimmen op bergen en in bomen klimmen, spullen verzamelen als paddo’s, appels, maar nog veel meer items die overal verspreid liggen. Link kan eveneens rotsen van heuvels duwen.

De map toont de complete wereld, objectives etc. In Hyrule kun je met mensen in gesprek gaan, vragen waar je bent en de weg naar quests vragen. Omdat je in het begin nog geen wapens hebt, kun je stokken pakken om mee te vechten, maar ook in vlammen zetten om bijvoorbeeld struiken in brand te steken. Ook kun je hakbijlen oppakken om bomen om te hakken voor meer items. Zwaarden zijn te gebruiken als wapen, maar tevens om gras kot te wieken. Ook zijn speren en pijl en boog te vinden om mee te vechten en schilden om mee te verdedigen. De combat ziet er soepel uit, je kunt wegduiken en diverse wapens zorgen voor variëteit in de gevechten. Ook is er een moment in te roepen die je omgeving en vijanden in slow motion zet, zo zijn sterke tegenstanders makkelijker te verslaan. Deze wapens zijn van vijanden af te pakken, alsook items en voedsel voor je health. Wapens gaan op den duur kapot, dus andere wapens zoeken en oppakken is een must in het spel.

Het verhaal ontdek je door de game gewoonweg te spelen, het ontpopt zich hoe verder je Hyrule in trekt. Niemand kan en zal maar een klein stukje van Breath of the Wild ontdekken, de wereld is zo groot dat er veel geheimen schuilen. Later zal Nintendo meer laten zien van de puzzel-elementen en het exploren van Zelda. In de speelsessie van Nintendo is er ook ruimte om te klooien, dus er is genoeg zelf te ontdekken wat er te doen is.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild verschijnt voor de Nintendo NX en Wii U.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren