CrewGrounds: Wat wil jij maximaal betalen voor een virtual reality-bril?

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het maandelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze maand vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Wat wil jij maximaal betalen voor een virtual reality-bril?

Michiel Brunsveld
Ik wil helemaal geen VR-bril
Op dit moment heb ik totaal geen behoefte aan een VR-bril. Misschien vind ik het ooit nog wel 200 euro waard, maar dan moet het wel echt iets bijzonders te bieden hebben en geen veredeld tech-concept zijn. Het blijft wachten op de games die een VR-bril ondersteunen en hoe goed de ervaring dan is. Tot die tijd is het gewoon niet in te schatten welke waarde zo’n VR-bril heeft. 400 euro of meer lijkt me in elk geval wel uitgesloten, want om nou de prijs van een volledige console uit te geven aan alleen een VR-bril…

Valentijn van der Lende
Ik wil helemaal geen VR-bril
Noem me een vrek, noem me een zuinige kaaskop, maar op dit moment heb ik nog totaal geen behoefte aan een VR-bril. Hoewel het concept geniaal is en er ongetwijfeld genoeg prachtige titels zullen verschijnen (die dankbaar gebruik van de technologie maken) zie ik de meerwaarde er helaas nu nog niet van in. Het is eerst gewoon een kwestie van afwachten tot de ontwikkelaars juweeltjes op de markt brengen. En mocht het dan eindelijk zover komen, dan ben ik vast bereid om zo’n tweehonderd flappen op de toonbank te smijten. Misschien zelfs nog wel een eurootje meer.

Tom Kauwenberg
Ik wil helemaal geen VR-bril
Ik begrijp dat het concept van virtual reality overweldigend en veelbelovend is, maar momenteel zit ik nog niet op die overgrote brillen te wachten. De technologie lijkt me op het moment toch net iets te wonky en te duur. Pas als er fatsoenlijke brillen (die je brein niet breken, ook belangrijk) verschijnen en het aanbod aan gave games wat groeit, zal ik overwegen er ooit geld in te steken. Maar voor nu: te duur, te instabiel, te weinig toffe games. Vraag het me over een jaar of twee nog maar eens.

Richard Leurs
100 euro
Ik sta nog niet te springen voor virtual reality. Dat ik af en toe met Kinect voor mijn TV sta te springen, vind ik eigenlijk voor nu wel gek genoeg. Toch ga ik ook niet zeggen dat ik nooit een VR-bril zou kopen. Als er leuke content voor is en het apparaat is redelijk geprijsd, dan lijkt het mij best interessant. Want wees eerlijk, echt helemaal opgaan in een gamewereld is toch best potnondedju vet. Wat is een redelijke prijs? Mijns inziens zo’n 100 euro, misschien 150. Maar dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren…

Leon Kempers
100 – 250 euro
Het is nieuw, het is revolutionair, het is game-gerelateerd, kortom: ik wil het hebben. Ik ben ook nog steeds één van de drie inwoners van Nederland die enthousiast is over 3D-gaming, dus je kunt begrijpen dat ik voor virtual reality ook wel warm loop. Maar om nu de prijs van een console neer te tellen voor een enkele bril? Dat gaat mij iets te ver. Ongeveer 200 euro lijkt me een eerlijke prijs, voor zowel de product als de gamer.

 1.   
  thijsknvb's avatar

  Ik wil zelf heel graag de Oculus Rift kopen en ik ben bereid om er maximaal 300 euro voor te betalen. Het is een hoop geld maar ik geloof echt dat vr wat moois gaat worden. 🙂

 2.   
  ronineter's avatar

  200 tot 300 euro. Ik weet met de prijzen van elektronische onderdelen dit rond die koers te bereiken zal zijn om een goede kwaliteit bril te maken.

  Zelf zou ik er wel graag een willen hebben. maar dan moeten de hoofdpijn problemen en genoeg content zijn waarbij dit soort apparatuur meerwaarde kan bieden. Meestal zie je bij dit soort concepten dat men na jaren ontwikkelen en mensen war stomen voor een nieuwe technologie, zon ding ten onder gaat door de content die ervoor te krijgen is en in de vergetelheid zal raken.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik ben zeker wel (zwaar) geïnteresseerd in VR helemaal wat de mogelijkheden zijn op grafische gebied, want er zal niet denk ik veel veranderen met gameplay. 😛

  En inderdaad wat ronineter zegt, als de brillen uitkomen gaan ze zeker wel een prijskaartje van 200 tot 300 euro kosten, zelf wil ik ook niet meer dan 100 tot 150 euro betalen en als het moet 200 max!

 4.   
  Noice!'s avatar

  €300-€400… Met dien verstande dat ik het ook kan gebruiken als scherm voor niet compatible games en films. Je eigen Imax ervaring, gewoon thuis! Mensen focussen gigantisch op dat VR gamen en ik denk persoonlijk dat het leuk zal zijn, maar niet €300 leuk. Maar €300 voor een draagbare bioscoop waarop ik de nieuwste 3D films en vetste games kan spelen is natuurlijk awesome! Dus ik wil vooral een VR bril voor andere toepassingen.

 5.   
  noah81's avatar

  Max 150 euro, en anders wacht ik wel een paar jaartjes 🙂

 6.   
  Moon-Hero's avatar

  Sodeju! De bedragen die mensen hier bereidt zijn om te betalen voor een VR bril zijn echt buitengewoon hoog. Ik sta normaal gesproken al snel achter iets nieuws, maar ik zie de VR bril voorlopig echt nog niet het nieuwe ding worden, het is ook dat het door onder andere PewDiePie (en andere YouTube kanalen) werd gepromoot. Waardoor de hype nog erger werd.

  De technologie erachter is wel een knap staaltje werk en ik vind het dan ook zeker goed in elkaar gezet.
  Kortom, ik vind het gewoon nog te vroeg voor z’n tijd. Maar ik kan ook begrijpen dat andere mensen wat enthousiaster zijn dan ik!