Pre-sequel Borderlands mogelijk eind 2014 naar Xbox 360 en PlayStation 3

Borderlands-fans opgelet! Volgens de laatste geruchten werkt 2K Australia momenteel aan een “pre-sequel” Borderlands voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De game zou zich afspelen op Pandora’s maan, Elpis, en bevat 4 nieuwe hoofdpersonen: Athena The Gladiator, Wilhelm The Enforcer, Nisha The Lawbringer en Fragtrap.

Bekende namen in elk geval uit de voorgaande games. Wilhelm is een baas uit Borderlands 2, Athena maakte haar opwachting in de General Knoxx DLC voor de eerste Borderlands en Fragtrap is natuurlijk een lompere, meer dodelijke versie van Claptrap.

Onlangs stuurde Randy Pitchford, algemeen directeur van ontwikkelaar Gearbox, al wat hints het wereldwijde web op dat we meer van Borderlands zouden kunnen gaan zien. Een echte next-gen Borderlands lijkt het dus, volgens de geruchten, niet te worden. In elk geval is er wel weer wat voor Borderlands-fans om naar uit te kijken.

2K heeft met het verwachte “geen commentaar” gereageerd op dit gerucht.

 1.   
  Hitman047's avatar

  Hmm, zou op zich kunnen. Borderlands verkoopt als een malle en levert bakken met geld op, maar Gearbox is voorlopig te druk met andere projecten om aan een nieuw deel te werken. Het zou raar zijn als 2K lange tijd niets met de IP zou doen, dus een andere studio een nieuw deel laten ontwikkelen zou een logische stap zijn.

  2K Australië heeft, bij mijn weten, echter niet bijzonder veel mensen meer in dienst. Het leek er vorig jaar zelfs even op dat de hele studio gesloten zou worden. Voorlopig verwacht ik er niet te veel van. Tenzij er nog andere studio’s aan mee werken, denk ik niet dat de studio in Australië in staat is om een volwaardig nieuw deel te kunnen ontwikkelen.

  2K zal overigens eind deze week, tijdens PAX East, een aantal aankondigingen doen. Mocht er iets van dit gerucht waar zijn, horen we er dan waarschijnlijk meer over.

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Op zich is het best mogelijk inderdaad. Wel jammer dat de PlayStation 4 en Xbox One worden overgeslagen, maar wellicht wil Gearbox zelf de eerste next-gen Borderlands ontwikkelen en daar flink mee gaan knallen.

 3.   
  WesterW's avatar

  Zolang het maar weer lekker co-op knallen is, vind ik het allemaal prima 🙂

 4.   
  Hitman047's avatar

  En kijk eens wie er onlangs (geheel toevallig natuurlijk) naar Australië is geweest… 😉

 5.   
  ShadyXL's avatar

  Zolang het verhaal maar van hoge kwaliteit is en de Borderlands humor er in zit vind ik het prima ^^ Toch zou ik het liefst een echte sequel willen. Een next-gen sequel.