GamePoint Bingo voor Oculus Rift blijkt vroege 1 april-grap

Eerder deze week verscheen het bericht dat GamePoint Bingo de eerste Facebook-game voor Oculus Rift zou worden, dit in navolging van de aankoop van de virtual reality-techniek door Facebook. Echter, deze ‘mijlpaal’ voor het bedrijf en de game-industrie blijkt nu een vroege 1 april-grap te zijn.

Wij kregen vandaag vriendelijk bericht dat wij er ‘met open ogen ingetuind’ zijn. Volgens Rik Haandrikman, directeur business development bij ontwikkelaar GamePoint, zegt dat duizenden spelers van de GamePoint-titels enthousiast reageerden dat ze de bril graag wilden testen met GamePoint Bingo.

De reacties op de bekendmaking waren ronduit enthousiast. Duizenden mensen die GamePoint spellen spelen reageerden op een oproep om als eerste het spel met de bril op te komen testen.
Daar zullen ze helaas nog even op moeten wachten, want volgens Haandrikman is virtual reality nog iets voor de toekomst. Hij zegt dat hoewel het bedrijf erg op de technologische ontwikkelingen let, het voor GamePoint nog steeds belangrijk is zich te richten op web en mobiel, daar liggen immers nog genoeg uitdagingen. Dus voordat de ontwikkelaar zich aan Oculus Rift waagt, of een andere VR-techniek, is het hun doel eigen games voor zoveel mogelijk platformen aan te bieden. Smartphones zijn populair, dus is daar de aandacht op gevestigd.

Haandrikman laat weten dat GamePoint dus nog even de toekomst afwacht, of consumenten echt grootschalig aan de virtual reality gaan.

Virtual Reality is nog steeds iets van de toekomst. GamePoint let goed op wat de technologische ontwikkelingen allemaal mogelijk maken, maar voordat we ons aan virtual reality wagen liggen onze uitdagingen nog altijd op web en mobiel. Ons doel is om iedereen overal onze spellen te kunnen aanbieden. De mobiele telefoon is waar mensen nu hun tijd doorbrengen. Een logische stap is om hier dan ook aanwezig te zijn. De toekomst zal moeten uitwijzen of mensen ook grote delen van hun tijd in Virtual Reality zullen gaan doorbrengen. Tot die tijd wachten wij het af.
Of is dit nu juist de 1 april-grap? Dat ze toch met de game komen?

 1.   
  WoKingNL's avatar

  Juist, een vroeger 1 april grap telt niet echt als een 1 april grap dan eh. Maargoed gelukkig hebben ze er geen echt geld aan verspilt want niemand zou het toch spelen 😛

 2.   
  Daniel Z's avatar

  Ja, of dit is de 1 april-grap, dat de game er juist toch komt 😉

 3.   
  djonnieboy97's avatar

  Met z’n bril moeten ze een pokemon wereld bouwen in de echte wereld dat zou pas echt gaaf zijn

 4.   
  ShadyXL's avatar

  Ik had er al geen interesse in toen ik “Bingo” las. Maar dan nog.. dit is geen 1 april grap, want het gebeurde niet op 1 april.

 5.   
  Flapjack's avatar

  ShadyXL schreef, "Ik had er al geen interesse in toen ik “Bingo” las. Maar dan nog.. dit is geen 1 april grap, want het gebeurde niet op 1 april."

  het was ergens 1 april

 6.   
  Tadao's avatar

  De reacties op de bekendmaking waren ronduit enthousiast. Duizenden mensen die GamePoint spellen spelen reageerden op een oproep om als eerste het spel met de bril op te komen testen.

  Is dat niet de echte grap..? Maarja, wel een beetje gewaagd, een grap zo vroeg als het voor veel mensen nog gevoelig ligt

 7.   
  Hitman047's avatar

  Flapjack schreef, "het was ergens 1 april"

  Toen GN het bericht gisteren plaatste misschien, maar het persbericht verscheen al op 26 Maart. 😉