Gaming service Raptr bereikt 22 miljoen gamers en groeit nog volop

Met behulp van de applicatie ‘Raptr’ kunnen pc-gamers met elkaar communiceren, prijzen winnen en games grafisch af laten stemmen op hun eigen hardware. Vandaag maakte Raptr Inc. bekend dat het programma inmiddels door ruim 22 miljoen gamers gebruikt wordt, verspreid over meer dan honderd verschillende landen. Maandelijks zouden zich tussen 250.000 en 1.5 miljoen nieuwe gamers zich aanmelden voor de service.

Met name de feature die games optimaliseert voor je systeem blijkt erg in trek onder gebruikers van Raptr. Het programma heeft reeds drie miljoen optimalisaties uitgevoerd, en 91% van de gamers speelt door zonder de instellingen van Raptr aan te passen.

Raptr CEO Dennis Fong reageerde als volgt op het heugelijke nieuws:

We are excited to help make the PC gaming experience better in a meaningful way. Some of the most popular games in the world, like League of Legends, are actually several years old and are being played on older PCs.

We are unlocking the power of PCs people already own and turning them into capable gaming machines. The response has been overwhelming as our growth rate has practically doubled every month.

Recentelijk werd bekend dat hardware-fabrikant AMD samen gaat werken met Raptr om de optimalisatie-programma ook door te geven aan haar klanten.

 1.   
  WoKingNL's avatar

  De optimalizatie feature is pas net uit zover ik gemerkt heb, de nieuwe storefront met points sparen kan zeer interessant worden als ze wat meer aanbod hebben binnenkort. Zelf vind ik het een erg handig programma om te zien wie er op je playstation/xbox friends list online is. Daarnaast houd het de speeltijd van al m’n games bij ipv alleen maar een paar op steam!

 2.   
  Jarek's avatar

  Ik ben een aantal jaar geleden van Xfire naar Raptr overgestapt.

  Ben er zeer tevreden over.

  WoKingNL schreef, "De optimalizatie feature is pas net uit zover ik gemerkt heb"

  Klopt, Ik heb het ook al gebruikt, maar bij de meeste games had ik mijn instellingen al goed staan.

 3.   
  Tom's avatar

  Xfire was ook maar een onpraktisch medium. Niet dat het zo traag liep, maar de service eromheen was gewoon afwezig. Weinig updates, onoverzichtelijke site en profielen, nooit vernieuwende features. Daarnaast begon dat lelijke design ook met de dag afschuwelijker uit te zien.

  Heb net Raptr gedownload, ben benieuwd.

 4.   
  HWSHHZ's avatar

  Bedankt GamersNet, wist niet eens dat deze gaming service bestond, meteen ff gedownload 8)

 5.   
  gerbenkees's avatar

  Ik gebruik Raptr voor AMD Evolved.

 6.   
  ronineter's avatar

  Ik gebruik raptr al een tijdje. Ben er erg tevreden mee, het glitched niet ingame zoals overwolf deed toen ik dat had geïnstalleerd.

  Gebruik het vooral voor de cross platform chatfunctie.

 7.   
  nivlem's avatar

  Ik gebruik het nu ook al een tijdje, ik vind het echt geweldig. Vooral de functie die je game tijd bijhoud