CloudLift laat je jouw Steam-games op elk apparaat spelen

De streaming-dienst OnLive heeft een compleet nieuwe service genaamd CloudLift gelanceerd. CloudLift staat spelers toe om hun gedownloade Steam-games op elk apparaat te spelen.

Doordat de Steam-games draaien op de servers van OnLive, hoeven je apparaten niet per se te uitgerust te zijn met een goede processor en stevige grafische kaart. Je dient enkel de beschikking te hebben over een snelle internetverbinding. Dit betekent dat je met CloudLift high-end spellen kunt spelen op je oude laptop of tablet.

Dankzij de ingebouwde cloud save-feature heb je op alle apparaten toegang tot je savegames. Het is daardoor bijvoorbeeld mogelijk om een game te spelen op je pc, waarna je op je tablet verdergaat waar je gebleven was.

Momenteel wordt slechts een select aantal games ondersteund, waaronder Saint’s Row IV, Batman: Arkham Origins and Type:Rider. OnLive belooft echter dat er snel meer titels aan dit assortiment toegevoegd zullen worden.

Aan de dienst hangt wel een fors prijskaartje: voor CloudLift betaal je 14,99 dollar per maand. Iedereen die nog twijfelt over de aanschaf, kan CloudLift zeven dagen gratis uitproberen door zich te registreren op de website van OnLive.

Daarnaast heeft OnLive de beta van OnLive Go gelanceerd. Deze dienst geeft bezitters van tablets en low-end laptops toegang tot MMO’s en andere virtuele werelden. Momenteel biedt OnLive Go enkel een “viewer” voor Second Life, maar in de toekomst zal ook ondersteuning voor War Thunder worden toegevoegd.

Het moge duidelijk zijn: OnLive timmert flink aan de weg met nieuwe projecten. Heb jij interesse in CloudLift, of speel je games liever gewoon op je high-end pc? En vind je het prijskaartje van de dienst te hoog? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    JV0472's avatar

    Mooi & leuk artikel. In de verre toekomst (met de komst van de ps5/xbox “weetikveelwelkenaam”) denk ik dat gamen via de cloud de nieuwe manier van gamen zal worden.

  2.   
    3333/3333's avatar

    ”JV47″ schreef, "In de verre toekomst (met de komst van de ps5/xbox “weetikveelwelkenaam”) denk ik dat gamen via de cloud de nieuwe manier van gamen zal worden."

    Mag het hopen van niet, je blijft afhankelijk van een verbinding waardoor je altijd last van lag zult blijven hebben. Op een vast apparaat heb je geen lag.

  3.   
    Sympharion's avatar

    Nu is het wachten dat Steam In-Home Streaming ook alle apparaten en webbrowsers toe gaat staan, maar dan gratis.