OnLive gaat deze maand nog offline

Vannacht is het officieel bekendgemaakt: de streaming service van OnLive gaat offline. Sony zal een aantal onderdelen van de service overnemen, maar OnLive zoals we het kennen, zal volgende maand niet meer bestaan. Een echte reden is niet bekendgemaakt, maar dat OnLive niet het succes is geworden waar de ontwikkelaars op hoopten, lijkt wel duidelijk.

Abonnees van de game-dienst kregen de volgende mail:

Dear OnLive Gamer,

After five years of uninterrupted service, the OnLive Game Service will be coming to an end. Sony is acquiring important parts of OnLive, and their plans don’t include a continuation of the game service in its current form. Your service should continue uninterrupted until April 30, 2015. No further subscription fees will be charged, and you can continue to play all of your games until that date.

Verder bedankt OnLive de trouwe fans die maandelijks betaalden voor de service.
As the first-ever game streaming service of its kind, everyone who has ever played a game using OnLive has contributed to the technology and its evolution in some way. We’re immensely proud of what’s been achieved and extend our heartfelt gratitude to you for being a part of the OnLive Game Service. For more information, please see our FAQ section.

Thank you from all of us at –

OL2, Inc. (aka, OnLive)

Opvallend is de korte uitloop van de service, want nog deze maand zal de stekker eruit worden getrokken en alle accountgegevens worden gewist. Zelfs het compleet geflopte Playstation Home bleef na de aankondiging de deuren te sluiten nog enkele maanden online. Ook krijg je geen geld terug op speciaal voor OnLive gekochte games en hardware (zoals de gamepad), tenzij je deze na 1 februari 2015 hebt aangeschaft. Meer informatie is te vinden op de FAQ-pagina.

OnLive werd in 2009 aangekondigd als het toekomst bepalende platform. Pas afgelopen november werd het gelanceerd in Nederland. Gelukkig hebben we de video’s nog.

Een verwachte flop of toch een echte teleurstelling? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    EpicSoftworks's avatar

    Ik denk wel een verwachte flop. De latency, al was het maar weinig, was wel altijd aanwezig. Dit hebben ze naar mijn ervaring met de service nooit weg kunnen nemen.

    Toch een mooie ontwikkeling. Ik denk alleen wat te vroeg. En concurrenten zoals Valve die een streaming service van PC naar HTPC hebben gemaakt en in Steam hebben zitten helpt ook niet mee voor services zoals OnLive. Natuurlijk moet je voor deze wel je game pc aan hebben staan maar het werkt wel soepel en zonder enige lag als je op de bank voor de TV zit, iets waar OnLive dan wel weer last van had.

    En dan heb je ook nog GRID Game van NVIDIA voor op de shield. Heb hier zelf geen ervaring mee maar ik kan me ook voorstellen dat NVIDIA ze gewoon heeft opgekocht of deels omdat dit vrijwel een service is die precies hetzelfde doet.

    Anyways, thats just my two cents.

  2.   
    Tom's avatar

    Toch jammer, OnLive was de eerste service die poogde volwaardige games speelbaar te maken op allerlei aparte apparaten. Het zat er echter wel aan te komen, aangezien OnLive inderdaad altijd kampte met een lichte latency en het aanbod aan games bleef te lang te karig.

    Ze hebben echter wel een degelijke controller afgeleverd, die zal ik de komende tijd nog wel blijven gebruiken. Als aandenken aan een hoopvol, maar geflopt plan.

  3.   
    squidgyboy's avatar

    ik heb hem hier staan en ik ben niet blij… heb hem in januari gekocht… het was kort maar genieten…

  4.   
    superdedupe's avatar

    Tom schreef, "Toch jammer, OnLive was de eerste service die poogde volwaardige games speelbaar te maken op allerlei aparte apparaten. Het zat er echter wel aan te komen, aangezien OnLive inderdaad altijd kampte met een lichte latency en het aanbod aan games bleef te lang te karig.
    Ze hebben echter wel een degelijke controller afgeleverd, die zal ik de komende tijd nog wel blijven gebruiken. Als aandenken aan een hoopvol, maar geflopt plan."

    Er zal vast een betere variant voor in de plaats komen in de toekomst. Onlive was gewoon een beetje te vroeg.

  5.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Waarschijnlijk word PlayStation Now de vervanger van OnLive.

  6.   
    Jesitim's avatar

    OnLive wordt dus offlive 🙄

  7.   
    Tom 2.0's avatar

    Ik moet eerlijk zeggen dat zelfs met een gratis account, ik er vrijwel nooit op zat. De vertraging zorgde ervoor dat zeker de helft van de games niet fijn waren met de besturing. Helaas voor OnLive, maar ik gok dat het volledig streamen van games op dit moment nog toekomstmuziek is.

  8.   
    Moodey's avatar

    T idee is wel goed maar ik denk dat t gewoon te vroeg us voor nu, aangezien er met de latency het erg moeilijk word… ik denk wel dat t over een paar jaar zeer goed mogelijk zou zijn om zo’n serbice te hebben.

  9.   
    morkop006's avatar

    http://nl.hardware.info/nieuws/43471/sony-koopt-onlive-en-stopt-de-dienst-per-eind-april
    http://www.theverge.com/2015/4/2/8337955/sony-buys-onlive-only-to-shut-it-down
    Beetje vreemd dat jullie zoweinig info geven in dit berricht, op veel games/hardware site’s staat namelijk wat anders. Opgekocht door Sony en meteen platgelegd om concurrentie met zijn eigen service playstation now te voorkomen. Dit is erg zeer kwalijk. We hebben juist veel van dit soort ontwikkelingen nodig om in de toekomst eindelijk fatsoenlijk games te kunnen streamen. Dit soort zielige praktijken houdt gewoon innovatie tegen….

  10.   
    Danielle.k's avatar

    Zou me flink gepakt voelen als gebruiker, gelukkig geloofde ik vanaf begin niet in deze dienst plus wilde ik liever me games fysiek hebben.

  11.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Best jammer, was wel een leuk idee

  12.   
    mastertje's avatar

    ”morkop006″ schreef, "http://nl.hardware.info/nieuws/43471/sony-koopt-onlive-en-stopt-de-dienst-per-eind-april
    http://www.theverge.com/2015/4/2/8337955/sony-buys-onlive-only-to-shut-it-down
    Beetje vreemd dat jullie zoweinig info geven in dit berricht, op veel games/hardware site’s staat namelijk wat anders. Opgekocht door Sony en meteen platgelegd om concurrentie met zijn eigen service playstation now te voorkomen. Dit is erg zeer kwalijk. We hebben juist veel van dit soort ontwikkelingen nodig om in de toekomst eindelijk fatsoenlijk games te kunnen streamen. Dit soort zielige praktijken houdt gewoon innovatie tegen…."

    Sorry, maar ze konden altijd nog weigeren of met tegen eisen etc komen he. Ik ga er dan nu ook vanuit dat het financiële beleid dus niet echt vlekkeloos verliep. Anders hoeft het notabene niet verkocht te worden om het daarna stil te leggen.

  13.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Was al te verwachten. Ik had er een paar jaar geleden over gehoord in Gamersnet Radio en sindsdien niets meer, totdat Peter en Tom ineens gingen skién voor OnLive in zo’n video-item. Maar helaas hebben ze nooit echt een grote marketingactie gehouden om een groep gamers mee aan te spreken, weinig gamers wisten van het bestaan af en zijn tegenwoordig toch al erg blij met hun PS4/ PS VITA / PS TV/ PS Now / pre-loaden etc.