Vrouw geeft EA schuld dat haar zoon voor 4000 pond aan DLC heeft gekocht in FIFA 14

Je kunt natuurlijk aardig wat geld uitgeven aan DLC, maar sommige mensen maken het wel heel bont. Een vrouw uit het Verenigd Koninkrijk zegt dat haar zoon het zelfs voor elkaar heeft gekregen om maar liefst vierduizend pond, omgerekend bijna vijfduizend euro, heeft gespendeerd aan Player Packs in FIFA 14. Duizend pond hiervan zijn uitgegeven binnen een tijdsbestek van 24 uur. Op zich geen ramp als de dertienjarige jongen een goede krantenwijk zou hebben om dit van te betalen, maar helaas wordt al het geld afgeschreven van de creditcard van zijn moeder. Die hier uiteraard niet bijzonder blij mee is.

Deze moeder, genaamd Sue, geeft nu aan dat er meer restricties zouden moeten zitten op hoeveel er binnen korte tijd in games kan worden gespendeerd met een creditcard. EA heeft geweigerd commentaar te geven met betrekking tot dit verhaal.

 1.   
  Leukste's avatar

  Volgens mij zit er een kinderslot functie op je console die je ook voor online service kunt instellen. Daar vallen online transactie ook onder. En tja je 13 jarige zoon je creditcard gegevens geven is ook niet altijd waterdicht. En dan zijn er ook nog die leuke voorwaarden van Sony als je een account maakt. Maarja, aangezien de zoon nog minderjarig is zal het wel weer los lopen.

 2.   
  Majo's avatar

  Je dertienjarig zoon vrije toegang geven tot je creditcard vind ik inderdaad behoorlijk stom. Geef hem dan een prepaid/oplaadbare creditcard, dat gebruik ik voor mezelf ook. Zo kan ik nooit meer uitgeven dan ik daadwerkelijk heb en valt er bovendien voor criminelen weinig mee te doen.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Wat Majo zegt het is gewoon de schuld van dat kind en waarom zou je je creditcard afgeven aan een 13 jarige.
  Maar is er zoveel dlc in de store dat het bij elkaar opgeteld (meer) 4000 pond kost?

 4.   
  Majo's avatar

  ”DutchGamer-W-“ schreef, "Wat Majo zegt het is gewoon de schuld van dat kind en waarom zou je je creditcard afgeven aan een 13 jarige.
  Maar is er zoveel dlc in de store dat het bij elkaar opgeteld (meer) 4000 pond kost? "

  Je kunt bij FIFA 14 zogenaamde Player Packs kopen. Elke pack bevat een aantal kaarten, waarvan sommige kaarten spelers bevatten. Om de zeldzamere/betere spelers te krijgen, zul je meerdere packs moeten kopen. Iets wat deze jongen dus blijkbaar heeft gedaan…

 5.   
  B.Okken's avatar

  ik hoop wel dat hij goeie spelers heeft anders is het heel dom.

 6.   
  Tadao's avatar

  B.Okken schreef, "ik hoop wel dat hij goeie spelers heeft anders is het heel dom."

  Tenzij je wel Heel erg toegewijd bent, het je eigen geld is En je het kan veroorloven, is het zoiezo dom

 7.   
  fdennis's avatar

  Tja en sommige game bedrijven zijn nog zo vriendelijk om het bedrag terug te sturen. Maar daar hoef je bij EA niet op te rekenen. Die zijn alleen met hun portemonnee bezig.

 8.   
  alexw's avatar

  Tot zo ver ik weet belt je bank ook als in een zeer korte tijd veel geld van je creditcard afschrift. Ter controle dat jij dat wel bent.

  Tenminste dit is bij mij gebeurt toen ik een vakantie ging boeken en daardoor meerdere instanties had gebruikt (om goedkoop uit te zijn). ING belde met binnen een uurtje op me mobiel met de vraag of ik van de transacties afwist.

  Maar ja, weet niet hoe dat bij andere banken of in de UK is geregeld.

 9.   
  firehopper211's avatar

  HAHA! ๐Ÿ˜† Ja hoor, leg maar aan iemand anders de schuld op van je eigen daden, vertrouw ook nooit zomaar je creditcard toe aan iemand anders.

 10.   
  Caroldus_Maximus's avatar

  En het leuke is; van de herfst heb je er niets meer aan, want dan is FIFA 15 alweer daar ๐Ÿ˜†

 11.   
  FioranoJC's avatar

  Wat moet je in gawds-name met 4000 pond aan DLC voor een voetbalspelletje? Je gaat er echt niet beter door spelen ๐Ÿ˜›

 12.   
  G-6's avatar

  EA is ook echt verantwoordelijk voor dit soort dingen, je word als ouder toch eerder boos op je kind dan op de uitgever en/of ontwikkelaar van het spel (of had er in eerste instantie ervoor gezorgd dat haar kind geen toegang had tot haar creditcard).

  Levert wel weer leuk verhaal op dat laat zien dat sommige mensen best wel weinig hersen activiteit hebben.

 13.   
  Goldcobra's avatar

  Sue, wat een toepasselijke naam voor dit nieuwtje