Gerucht: Assassin’s Creed 5 speelt zich af tijdens industriële revolutie

Het speculeren over de setting van Assassin’s Creed 5 kan beginnen! Volgens Jade Raymond, managing director bij Ubisoft Toronto, speelt de game zich niet af in Japan, al zou dat volgens haar wel een leuke setting zijn. Daarnaast liet ze los dat het nieuwe deel in de franchise zich afspeelt in haar favoriete tijdperk.

Ondertussen is er op Reddit het onderstaande persbericht verschenen dat vanuit Ubisoft zijn uitgelekt, het bericht meldt dat Assassin’s Creed 5 zich af zal gaan spelen ten tijde van de industriële revolutie. De kans dat dit persbericht echter daadwerkelijk van Ubisoft afkomstig is, lijkt zeer onaannemelijk en het is dus ook het beste om dit gerucht maar met een korreltje zout te nemen:

Ubisoft® Uncloak An All-New Era With Assassin’s Creed® V
Paris, France – 04 Mar 2014

Today, Ubisoft announced Assassin’s Creed® V, the next major release in the award winning, best-selling franchise. Assassin’s Creed V serves as the introduction to an all new hero, setting and gameplay mechanics as the Assassin’s Creed franchise hits a new era.

Assassin’s Creed V has been in the development cycle for almost three years, at Ubisoft Montreal and Ubisoft Toronto with development support from Ubisoft studios at Annecy, Quebec and Montpellier. Assassin’s Creed V will release on the PlayStation®4 from Sony Computer Entertainment Inc., Xbox One, the all-in-one games and entertainment system from Microsoft and Windows PC. The game will release worldwide on November 4, 2014.

In the events of the ongoing Industrial Revolution, Assassin’s Creed V follows the story of Samuel Fey, as he enters the Assassin Order in a time of change and Templar rule. Fey is a successful and respectful entrepreneur, who works outside the corrupt law to guarantee the security of his own and others’ futures. Taking place during the closing years of the Industrial Revolution in Victorian London, players will explore all new locales as they uncover the truth behind the hidden ongoing rebellion.

Assassin’s Creed V is the turning point for the franchise, featuring completely revised stealth and combat mechanics, powered by the next-generation Ubisoft AnvilX engine and all-new gameplay features and systems. While Assassin’s Creed acts as Ubisoft’s rescope for the franchise, it maintains the key touch points that the series is built upon.

Assassin’s Creed V can be pre-ordered at UBIShop® by visiting: http://shop.ubi.com/AC5

Limited, Collectors and Special Editions will be available after further information is uncovered in the coming weeks.
For more details and information on Assassin’s Creed and Assassin’s Creed V, please visit: assassinscreed.com and facebook.com/assassinscreed.

©2014 Ubisoft Entertainment. All Rights Reserved. Assassin’s Creed, Ubisoft, and the Ubisoft logo are trademarks of Ubisoft Entertainment in the US and/or other countries.

“PlayStation” is a registered trademark of Sony Computer Entertainment Inc.

Kinect, Windows, Xbox, Xbox 360, Xbox LIVE, and the Xbox logos are trademarks of the Microsoft group of companies and are used under license from Microsoft.

Mocht Assassin’s Creed 5 zich desalniettemin wel degelijk ten tijde van de industriële revolutie afspelen, wat zou jij hiervan vinden? Laat het weten in de comments!

 1.   
  Tom 2.0's avatar

  Wow, als dit waar is, dan overweeg ik om de game weer op te pakken. AC3 viel mij tegen, en Black Flag leek me van tevoren al niets. Echter vind ik de Industriële Revolutie een hele vette periode, met een heleboel gitzwarte bladzijdes aan geschiedenis! 😆

 2.   
  Ralph P Scene's avatar

  ben helemaal met je eens.

 3.   
  Hillianii's avatar

  Gaan we weer terug naar Europa?

  AWESOME !

 4.   
  Andrevantoever's avatar

  Nou ben benieuwd.

 5.   
  Majo's avatar

  Jammer dat het geen Japan wordt, maar de Industriële Revolutie is ook een heel toffe setting. Het verhaal klinkt overigens bijna een beetje als dat van de tv-serie Dracula.

 6.   
  Goldcobra's avatar

  Klinkt awesome, maar gaan ze dan niet iets te veel achter games als Dishonored en Thief aan?

 7.   
  Sympharion's avatar

  Ik had eerder de Franse Revolutie verwacht, maar de Industriële Revolutie kan ook wel gaaf worden. Het liefste zie ik nog een keer een Assassin’s Creed tijdens de Nederlandse Gouden Eeuw. 😛

 8.   
  sausje's avatar

  ”Tom 2.0″ schreef, "Wow, als dit waar is, dan overweeg ik om de game weer op te pakken. AC3 viel mij tegen, en Black Flag leek me van tevoren al niets. Echter vind ik de Industriële Revolutie een hele vette periode, met een heleboel gitzwarte bladzijdes aan geschiedenis! 😆 "

  Black Flag was echt niet slecht hoor. Als grote fan van de serie (die alles voor 3 tot 5x toe heeft gespeeld) vond ik deze toch echt niet slecht vergeleken met 3 😉

 9.   
  Sa.'s avatar

  Zodra geruchten erg gedtailleerd worden, worden ze voor mij persoonlijk aanemelijker. Misschien niet de meest logische denkwijze, maar al deze details doen me toch overwegen het te geloven.

 10.   
  Leon 2.0's avatar

  Tja, zo’n persbericht kan natuurlijk door iedereen met een enigszins rijke fantasie geschreven worden. Ben benieuwd wat het uiteindelijk zal gaan worden!

 11.   
  HWSHHZ's avatar

  Ben zeer benieuwd! Zijn ze btw nog van plan om er dit jaar 1 te releasen???? 😕
  Enne ben zoals altijd nu al benieuwd naar de PC specs, kijken of ik em nog kan draaien…
  😮

 12.   
  Shaggyrulez's avatar

  niet op de xbox360 en ps3??????

 13.   
  MisterMDW's avatar

  Als dit waar is dan zou dit echt supervet wezen !! 😀

 14.   
  fdennis's avatar

  Ik geloof hier helemaal niets van. ( spoiler alert ) Blackflag eindigde namelijk dat Hayham de evil guy van Ac 3 de zoon was van Edward. Ik heb het idee dat er een verhaal komt rondom Hayham. Hij is niet zomaar een templar geworden en ik heb het vermoeden dat het daar het verhaal om zal gaan.

 15.   
  Mandamo's avatar

  Hitman047, ik wacht op je oordeel. 😛

 16.   
  Majo's avatar

  fdennis schreef, "Ik geloof hier helemaal niets van. ( spoiler alert ) Blackflag eindigde namelijk dat Hayham de evil guy van Ac 3 de zoon was van Edward. Ik heb het idee dat er een verhaal komt rondom Hayham. Hij is niet zomaar een templar geworden en ik heb het vermoeden dat het daar het verhaal om zal gaan. "

  Mjah, op zich hebben ze daar al een heel boek aan gewijd. Lijkt me dus sterk dat ze daar ook nog nog een game van gaan maken.

 17.   
  jessy123's avatar

  klinkt goed!

 18.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  ”Leon 2.0″ schreef, "Tja, zo’n persbericht kan natuurlijk door iedereen met een enigszins rijke fantasie geschreven worden. Ben benieuwd wat het uiteindelijk zal gaan worden!"

  Wel ik heb anders ook nog wel wat aanwijzingen.

  Want deze foto dook in 2012 op, op een officieel forum van Ubisoft. Heel veel mensen speculeerde toen dat het ging om een gelekte screenshot van een nieuwe Prince of Persia-game. Maar is dat wel zo?

  Kijk nu eens naar deze screenshot die te vinden is in een in-game mailtje in Assassin’s Creed IV: Black Flag.

  Deze twee personages lijken zo op elkaar dat ik me toch sterk begin af te vragen of deze gelekte screenshot van ‘Prince of Persia’ niet eigenlijk een screenshot is van de volgende Assassin’s Creed-titel.

 19.   
  Hitman047's avatar

  Mandamo schreef, "Hitman047, ik wacht op je oordeel. 😛 "

  Er kwam even iets tussen. 😉

  In grote lijnen lijkt het inderdaad op een persbericht van Ubisoft en de genoemde studio’s zouden zomaar echt mee kunnen werken aan een nieuwe AC. Ik vind alleen de woordkeuze hier en daar een beetje vreemd, de trademarks kloppen niet, en ik twijfel nog over een aantal andere dingen. Ik zeg fake.

  De timing vind ik overigens wel sterk. Kijk vooral niet raar op als AC V écht in de eerste week van Maart wordt aangekondigd.

  ”DutchGamer-W-“ schreef, "…"

  Concept art van ‘Project Osiris’ (inmiddels gecanceled) die ze waarschijnlijk nog ergens hadden liggen. Ubisoft hergebruikt wel vaker assets van oude projecten. Ik zou er niet te veel achter zoeken.

 20.   
  D_Dog's avatar

  Als het maar niet weer een single city game word. Tenzij het heel wat verbetered is, want deeltje 3 en vooral Black Flag vond ik echt goede grote sandbox games.

 21.   
  HWSHHZ's avatar

  @DutchGamer-W- ik moet zeggen dat k dat knap opgemerkt vind, want inderdaad als je de afbeeldingen vergelijkt, zie ik zeker overeenkomsten…

 22.   
  GirlPredator010's avatar

  Jammer hoor, ik zag die plaatjes op google van Japan en ik had me daar meer op verheugd.. Maar het blijft wel een vette game !!

 23.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe Assassin’s Creed ook al heb ik Black Flag nog steeds niet uitgespeeld omdat ik het te saai vind om te varen. Maar van mij mogen ze het wel wat rustiger aan doen. In 2010 en 2011 zijn de DLC games van Assassin’s Creed II uitgekomen waarvan ik Revelations niet al te goed vond. Assassin’s Creed III was wel leuk maar had er meer van verwacht en de Washington DLC was wel vermakelijk. 1 jaar later komt al deel 4 en nu alweer deel 5. Als Assassin’s Creed V net zo interessant wordt als Ezio’s leven dan kunnen ze volgend jaar een DLC als Brotherhood uitbrengen maar om volgend jaar al een deel 6 te zien, zo lijkt de franchise wel heel snel te gaan en de Call of Duty kant op te gaan. Ben benieuwd of AC V dit jaar komt en of het wel goed genoeg is en niet zo saai als Revelations en Black Flag.

 24.   
  bullet0verdose's avatar

  pfoej ik wil meer details over AC5 nu…

 25.   
  Daan's avatar

  Enorm vet als dat waar is! Even afwachten nog. 🙂

 26.   
  Daniel Z's avatar

  Van mij mogen ze weer eens terug in de tijd, zonder geweren enzo. Werd minder leuk vechten na verloop van tijd, toen guards geweren kregen in de serie.

 27.   
  Musicman88's avatar

  Toppertje, kan niet wachten om aan de slag te gaan met deze. Als ze inderdaad nu wel maar weer gaan vasthouden aan meerdere steden met een reusachtige map, want dat maakte 4, voor mij, tot een geweldige game!

 28.   
  Rhemme's avatar

  zitten heel veel spelfouten in het persbericht. fake dus.

 29.   
  Flapjack's avatar

  GERUCHT: AC 7 SPEELT ZICH AF IN DE TOEKOMST

 30.   
  Sa.'s avatar

  DutchGamer-W-“]

  ”Leon 2.0 schreef, "Tja, zo’n persbericht kan natuurlijk door iedereen met een enigszins rijke fantasie geschreven worden. Ben benieuwd wat het uiteindelijk zal gaan worden!"

  Wel ik heb anders ook nog wel wat aanwijzingen.
  Want deze dook in 2012 op, op een officieel forum van Ubisoft. Heel veel mensen speculeerde toen dat het ging om een gelekte screenshot van een nieuwe Prince of Persia-game. Maar is dat wel zo?
  Kijk nu eens naar deze [url=http://nl.ign.com/pictures/articles/8036/104497.png]screenshot
  die te vinden is in een in-game mailtje in Assassin’s Creed IV: Black Flag.
  Deze twee personages lijken zo op elkaar dat ik me toch sterk begin af te vragen of deze gelekte screenshot van ‘Prince of Persia’ niet eigenlijk een screenshot is van de volgende Assassin’s Creed-titel.
  "

  Vile mij inderedaad ook al op, een AC in Egypte misschien? 🙂

 31.   
  Fawaka-W's avatar

  Ik speel nogsteeds AC BF op dit moment voor mij de beste game ooit. Komt vooral door het tropische landschap (voel me beetje thuis haha) en de vrijheid en gigantische wereld. echt een topgame!

 32.   
  djonnieboy97's avatar

  Geef mij maar het oude egypte

 33.   
  toqeer's avatar

  dit keer zit nederland er tog wel heel dichtbij in ac mischien dat we er iets van te zien.
  krijgen ervan in de game, wel vet 🙂

 34.   
  Papachico's avatar

  Ik geloof hier helemaal niets van. ( spoiler alert ) Blackflag eindigde namelijk dat Hayham de evil guy van Ac 3 de zoon was van Edward. Ik heb het idee dat er een verhaal komt rondom Hayham. Hij is niet zomaar een templar geworden en ik heb het vermoeden dat het daar het verhaal om zal gaan.

  Ubisoft heeft al meerdere malen gezegd dat het verhaal van Hayham etc etc. algesloten is.

  Persoonlijk zie ik liever een setting in het oude Egypte maar oke.

 35.   
  thommied's avatar

  Ik hoop dat ze niet verder de tijd
  in gaan. 🙁