Mobiele Game van de Week: Dual Survivor


We behandelen bij GamersNET dagelijks het laatste nieuws voor de nieuwste AAA-games voor de consoles en pc, maar mobiele games krijgen een stuk minder aandacht. Daarom zetten we in deze rubriek elke week een nieuwe mobiele game in de spotlight. Welke interessante (en minder interessante) games zijn er beschikbaar voor jouw mobiele telefoon en tablet? Je leest het hier! We trappen deze week af met Dual Survivor, een game van Nederlandse makelij.

Ik ben een nette jongen. Oude mensen spreek ik aan met “u”, kauwen doe ik met mijn mond dicht, ik lach altijd vriendelijk naar kassa-medewerkers en in de trein sta ik op voor mensen die slecht ter been zijn. Sommige games weten deze mantel van goede manieren echter op gewelddadige wijze van mij af te rukken. En dan komt mijn ware ik naar boven: die met het geduld van een eendagsvlieg en het temperament van de Hulk. Dual Survivor is zo’n game.

Het principe van Dual Survivor is simpel: je bestuurt twee ruimteschepen over afzonderlijke banen door je duimen te bewegen. De ruimteschepen, die automatisch naar voren vliegen, dragen aan de voorkant een belangrijk pakketje mee dat koste wat kost op de baan moet blijven. Vlieg je van de baan af, dan valt het pakketje en is het Game Over.


Dit klinkt niet heel lastig, maar schijn bedriegt. Het is namelijk verrassend moeilijk om tegelijkertijd op twee banen banen te letten en ook nog eens verschillende bewegingen te maken met je duimen. Dat is net hetzelfde als een rondje draaien met je ene wijsvinger en een vierkantje maken met de ander: het vereist veel oefening. Heel veel. En net wanneer je denkt het trucje te kennen, introduceert Rising Step nieuwe gameplay-elementen, zoals jump pads, bewegende tegels en roterende blokken. Grrrr…

Gelukkig baart oefening kunst en dat maakt Dual Survivor verrassend verslavend: je hebt constant de drang om verder te spelen en beter te worden, zelfs al ben je reeds veertig keer gestorven in hetzelfde level. Daar komt bij dat de game op audiovisueel vlak uitblinkt en bovendien wordt het spel standaard geleverd met een flink aantal levels. Je krijgt dus zeker waar voor je geld.

Het enige nadeel aan Dual Survivor is dat ik soms wel erg zat te pielen op het kleine schermpje van mijn iPhone. Beschik je niet over een Android-apparaat met een groot scherm, dan moet je jouw duimen echt helemaal aan de onderkant van het scherm plaatsen wil je nog wat kunnen zien. Helaas zul je merken dat je soms geneigd bent om je duimen naar voren te duwen, wat erin resulteert dat je de baan niet meer kan zien. De game leent zich dan ook eigenlijk perfect voor de tablets, wat het jammer maakt dat je Dual Survivor enkel op je telefoon kunt spelen.

Dat mag de pret (lees: frustratie) echter niet drukken, want Dual Survivor blijft een prima game die je voor 2,69 euro heel wat uren speelplezier (lees: vloeken en huilen) kan opleveren. Je moet echter wel geduld hebben en bereid zijn te leren van je fouten. Zie jij dit niet als jouw kenmerkende karaktereigenschappen, dan is dit misschien niet de perfecte game voor jou. In alle andere gevallen haal je voor nog geen drie euro een innovatief, verslavend en uitdagend ruimte-avontuur binnen.


Dual Survivor kost 2,69 euro. De game is beschikbaar voor mobiele apparaten met iOS of Android.

Wat is HOT:

Verslavend
Audiovisueel indrukwekkend
Uitdagend
Wat is NOT:

Soms frustrerend moeilijk
Geen versie voor tablets
  1.   
    Ralph P Scene's avatar

    leuk zo een nieuwe rubriek