Wii U Virtual Console aangevuld met DS-games

De Virtual Console-bibliotheek op de Wii U wordt uitgebreid met Nintendo DS-games. Zo liet Nintendo-president Satoru Iwata weten tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Volgens het bedrijf heeft de handheld een “zeer sterke bibliotheek” aan games. De games moeten speelbaar worden op de TV via de Wii U GamePad.

Aldus Nintendo waren er wel eerst wat technische storingen bij deze overzetting. Deze zijn inmiddels opgelost. Het is nog onbekend wanneer de DS-games naar de eShop zullen komen. Tot nu toe zijn er enkel NES- en SNES-games te verkrijgen via de Virtual Console-dienst op de Wii U. In de Virtual Console op de Wii vallen daartegenover ook Nintendo 64-games te downloaden. Wat vinden jullie, maakt Nintendo hiermee beter gebruik van de Wii U GamePad?

  1.   
    Noice!'s avatar

    Ze zouden zich meer moeten richten op enkele kwaliteit HD remakes. En ook zou ik graag zien dat enkele 3ds games na bv een half jaar of jaar de gang naar de Wii U maakten in een opgepoetste versie. Pokemon enzo mag best exclusief blijven, maar games als Luigi’s Mansion of Mario & Luigi dream team zouden perfect passen op de U en dit zou de exclusieve status van de 3ds niet ondermijnen.
    Ik geloof dat Nintendo al lang met meer HD remakes was gekomen als er genoeg vaardig personeel beschikbaar zou zijn; Nintendo heeft gewoon een zwaar tekort aan ontwikkelaars. En het is maar de vraag of er nog extra mankracht op de U gezet gaat worden nu. Jammer, want er zijn enkele n64/ GC remakes waarvoor miljoenen mensen meteen naar de winkel zouden rennen.