EA: Nintendo was al snel dood voor ons

Nintendo en Electronic Arts zijn de laatste tijd geen hele dikke matties. Dit blijkt uit een gesprek met een anonieme bron binnen EA, die laat weten dat men “geen games voor kinderen” maakt. De bron laat weten dat Nintendo al snel ‘dood’ was voor EA:

Nintendo was dead to us very quickly. It became a kids IP platform and we don鈥檛 really make games for kids. That was pretty true across the other labels too. Even the Mass Effect title on Wii U, which was a solid effort, could never do big business, and EA like Activision is only focused on games that can be big franchises.
Het nieuws volgt op eerdere onweerswolken boven Nintendo. De financi毛le cijfers gaan vrijwel zeker fors tegenvallen en er zijn geluiden dat Satoru Iwata moet opstappen.

Gaat Nintendo er nog bovenop komen? Of zit men echt in een heel diep dal? Laat het ons weten!

  1.   
    noah81's avatar

    Nintendo maakt veel fouten, maar moeten alle kinderen overladen worden met geweld?
    Ik hoop dat ze een tussenweg vinden, games voor “kids” blijft leuk voor jong een oud. 馃槈

  2.   
    lassieman's avatar

    Ik zou al EA zijnde niet een te grote mond hebben, daar gaat het ook niet helemaal geweldig.. Verder denk ik dat kindergames ook gewoon goed kunnen verkopen. De 3DS was trouwens de best verkopende console van afgelopen jaar.

  3.   
    Noice!'s avatar

    Wat me het meeste opvalt de laatste tijd is hoe populair het is onder gamers om trash te praten over Nintendo. Er worden tal van onwaarheden verspreid en doordat slecht nieuws over Nintendo clickbait is, blijven gamesites er gretig aan mee doen. Het is een feit dat de U het slecht doet en dat Nintendo steekjes laat vallen, maar wat mij betreft niet op het gebied van hun hard- of software. De U brengt een unieke vorm van gamen en de games van Nintendo zijn nog altijd zo betoverend als dat ze vroeger waren. En dat kinderen er 贸贸k van kunnen genieten is toch prachtig? Maar dit geveven sluit absoluut het gamegenot voor volwassenen niet uit! Nintendo heeft een haast unieke manier van gamedevelopment die ervoor zorgt dat de games uitdagend zijn en blijven voor elke gamer.
    Nintendo heeft hopeloos gefaald in haar marketing en communicatie omtrent de U, maar dit maakt het product noch de games niet automatisch slecht. Sterker nog, de games en de manier van spelen voegt op dit moment 茅cht iets toe aan het console landschap, Nintendo doet iets wat Sony en MS niet kunnen of nie willen. Gamers zouden moeten inzien dat het prachtig is om een speler als Nintendo er bij te hebben en als jij toevallig liever een PS4 of One hebt dan snap ik dat, maar dat maakt de Wii U niet ineens overbodig. Als je van CoD of FIFA houdt dan hoef je echt niet aan een U te beginnen, maar iedereen met een wat bredere smaak in games kan ik echt de U aanraden. Het zou sowieso fijn zijn als de kritiek die wordt gegeven wat meer gebaseerd zou zijn op feiten en ervaringen ipv het napraten van wat er gezegd wordt op het internet of door wraakzuchtige developers. Als Nintendo niet zo eigenwijs was geweest altijd was er misschien wel helemaal geen grote consolemarkt geweest nu en moesten we ’s avonds uit pure nood 茅cht luisteren naar onze vrouwen als ze iets verteld over haar dag. Wees dankbaar voor de diversiteit en dat er 茅茅n console bouwer is die durft creatieve risico’s te nemen.

  4.   
    ShadyXL's avatar

    Dan ben ik maar een kind. Nintendo is niet dood.

  5.   
    Rivado's avatar

    Waarom zou Nintendo MOETEN kiezen tussen games voor kinderen en games voor volwassenen? Het kan toch ook voor allebei, of ben ik nou zo simpel?

  6.   
    camoflage4ever's avatar

    ”Camoflage4ever: EA was al snel dood voor mij”

  7.   
    Codename_black's avatar

    lassieman schreef, "Ik zou al EA zijnde niet een te grote mond hebben, daar gaat het ook niet helemaal geweldig.. Verder denk ik dat kindergames ook gewoon goed kunnen verkopen. De 3DS was trouwens de best verkopende console van afgelopen jaar."

    Handheld geen console. 馃槈

  8.   
    ckerigon's avatar

    Faggots bij EA…. Hoop zo zwaar voor hun dat ze weer slechtste bedrijf van het jaar worden..
    Bij EA hebben ze grote groep programmeurs en designers zitten van top niveau, maar een beetje zeuren dat de Wii U voor kids zijn.. Ze zijn daar zelf te lui om energie in de Wii U stoppen en gebruik te maken van de mogelijkheden die de Wii U biedt.

  9.   
    huntedjohan's avatar

    ckerigon schreef, "Faggots bij EA…. Hoop zo zwaar voor hun dat ze weer slechtste bedrijf van het jaar worden..
    Bij EA hebben ze grote groep programmeurs en designers zitten van top niveau, maar een beetje zeuren dat de Wii U voor kids zijn.. Ze zijn daar zelf te lui om energie in de Wii U stoppen en gebruik te maken van de mogelijkheden die de Wii U biedt. "

    aangezien de U nu Het bewijs is dat het met Nintendo niet echt vooruit gaat, maar eerder achteruit snap ik je reactie niet helemaal. de U is niet een flop vanwege EA die achter blijft, maar omdat bijna elke uitgever weg blijft bij de U. hoe groot je haat ook mag zijn tegen EA, het bewijs liegt er gewoon niet om, de U is een dikke vette tegenvaller voor zowel Nintendo als uitgevers.

  10.   
    squidgyboy's avatar

    wii-u gaat me langzaam doen denken aan sega dreamcast… dat was het einde van sega-consolles

  11.   
    Thabigmanx's avatar

    het is jammer dat Nintendo de U niet wat meer toegankelijker heeft gemaakt voor 3rd Party developers. op het einde van de dag wil je graag een platform waar je veel games krijgt waar je uit kan kiezen en de U heeft dat simpel weg niet en gaat dat zo ook niet krijgen. En dan heb je natuurlijk de mensen die zeggen dat je ook geen U moet kopen als je van een Fifa Of COD houdt maar dat is net het probleem wat ik met de U heb gehad, Ik speel wel graag die 3rd party games en dan is het gewoon niet aantrekkelijk om nu een U te halen ipv een Ps4 of Xbone terwijl ik games als zelda en metroid geweldig vindt maar dat is er niet genoeg om mij over te halen een U te kopen.

  12.   
    Kenneloth's avatar

    Codename_black schreef, "

    ”lassieman” schreef, "Ik zou al EA zijnde niet een te grote mond hebben, daar gaat het ook niet helemaal geweldig.. Verder denk ik dat kindergames ook gewoon goed kunnen verkopen. De 3DS was trouwens de best verkopende console van afgelopen jaar."

    Handheld geen console. 馃槈 "

    Een handheld is toch een console? Zie http://en.wikipedia.org/wiki/Handheld_game_console
    Inplaats van handconsole hebben ze het afgekort naar handheld, het is een draagbare SPELCOMPUTER dus console.